Ventspils mērs Aivars Lembergs sestdien gaidāmajā referendumā balsos pret 10.Saeimas atlaišanu. Lai to izdarītu, viņš plāno doties uz vēlēšanu iecirkni, kas ierīkots Ventspils augstskolā, - šodien preses konferencē atklāja Lembergs.

Uz vēlēšanu iecirkni Ventspils mērs varētu doties ap plkst.15 pēc figurālās puķu dobes "Zaķu ģimene" atklāšanas, kas plkst.14 notiks mazbānīša gala stacijā "Kalns" pie Ventspils Piedzīvojumu parka.

Lembergs jau iepriekš atklāja, ka balsos pret Saeimas atlaišanu. Viņš uzsvēra, ka 10.Saeimā 60 no 100 deputātiem ir tādi, kuri iepriekš nav darbojušies parlamentā. Viņiem jāļauj turpināt iesākto, tāpēc Saeima nebūtu jāatlaiž, uzskata Lembergs.

"Nekāda pamata tam nav, jo vairāk, ja atceramies, ka [eksprezidents Valdis] Zatlers nebūtu rosinājis Saeimas atlaišanu, ja "Vienotība" būtu piekritusi, ka valdību veido nevis ar Zaļo un zemnieku savienību, bet gan ar "Saskaņas centru". Līdz ar to pārējie argumenti visi ir tikai izdomāti. Faktiski Zatlera mērķis bija mainīt valdošo koalīciju, kas vispār nav prezidenta kompetencē. Satversmē prezidentam nav šādas tiesības dotas, līdz ar to šāda viņa prasība ir antikonstitucionāla," sacīja Lembergs.

Foto no ventasbalss.lv arhīva: Ventspils mērs, piedaloties 10. Saeimas vēlēšanās.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: