No 16.-22.jūlijam Ventspilī norisinājās pirmā sieviešu hokeja nometne

Latvijā.

Apskati fotogrāfijas!

Ja līdz šim pieredze rāda, ka Latvijā ir izdevies noorganizēt tikai atsevišķu klubu vai arī Latvijas izlases nometnes, tad šogad šis notikums apvienoja 32 dalībnieces no dažādiem Latvijas sieviešu hokeja klubiem. Lielākā daļa dalībnieču pārstāvēja jaunāko sieviešu hokeja klubu „Sāga”, kurš nesen svinēja savu gadu jubileju.

Tajā pašā laikā liels prieks bija organizatoriem - SHK „Sāga” - par to, ka izdevās ieinteresēt arī paprāvu pulku spēlētāju no „Zemgales” un „Laimas” komandām. Divi ledus treniņi dienā un tā sauktais „jūras treniņš”, kurā meitenes spēja ielikt fiziskās sagatavotības bāzi ziemai, tika papildināti ar nūjas tehnikas un teorijas nodarbībām.

Šāda veida nometnes līdz šim tika veidotas tikai pāris Eiropas valstīs, jo atsevišķas sieviešu hokeja spēlētāju nometnes ir retums.

Organizatoriem ir liels lepnums, ka ir godam izturējuši šīs ugunskristības un viņi pauž cerību, ka tā paliks laba tradīcija arī turpmākajos gados. „Es esmu pārliecināta, ka mēs līdzīgā sastāvā tiksimies arī nākamgad, jo par to liecina mirdzums meiteņu acīs” saka idejas iniciatore un nometnes, kā arī SHK „Sāga” galvenā trenere Inguna Lukašēvica.

Kā palīgus viņa bija sev izvēlējusies Latvijas izlases ilggadīgo spēlētāju Lailu Dekmeijeri-Trigubovu. Viņas dzīvesbiedrs Vitālijs Trigubovs bija atbildīgs par vārtsargu vispārējo sagatavotību. Kā arī neatņemams palīgs bija „Sāgas” treneris Pēteris Alksnis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: