Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kultūras centrs piedzīvo ugunsgrēku

Skatuves remontdarbu laikā Kultūras centrā aizdedzies viens no aizkariem. Pateicoties jūtīgajai ugunsdrošības sistēmai, ugunsgrēks tika likvidēts ļoti ātri. Taču Kultūras centra darbiniekiem pēc tam bija jātiek galā ar milzīgu ūdens daudzumu ēkā.

2.lpp. Viedoklis: «Ērgļa acs», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Vērojot to, kas notiek Latvijas politikā, acīmredzams ir fakts, ka nav sliktu cilvēku, problēma ir tā, ka vairums no politiskajā arēnā redzamajiem nav savā vietā.»

3.lpp.

Iedzīvotāji atļāvuši pārkraut solventu

Ventspils sabiedrība izrādījusi absolūtu vienaldzību pret faktu, ka Ventspils ostā grasās pārkraut jaunu produktu – solventu, kura sastāvā ietilpst cilvēka veselībai kaitīgais benzols un naftalīns.

Ievieš jau sesto glābšanas numuru

Ideja par vienotu numuru visiem palīdzības dienestiem nav īstenojusies. Pirms gada mediķi ieviesa savu tālruņa numuru, pa kuru zvanīt ārkārtējos gadījumos, bet tagad to dara arī Valsts policija – 110.

4.lpp. Vide

Kaķu vecenes ir nacionāla problēma

«Vienā ģimenē pienācīgi neizaudzināta bērna problēmu mēs noliekam vecas tantes priekšā, un pēc tam viņu lamājam par klaiņojošu dzīvnieku barošanu,» tā nīgru kaimiņu un atsevišķu pašvaldību īstenotos kaķu barotāju apkarošanas pasākumus vērtē fotogrāfs Harijs Daina Liepiņš. Aukstos ziemas vakaros arī viņš pats mēdzot pārtapt kaķu tantē.

5.lpp. Reportāža

Kultūras centrs piedzīvo ugunsgrēgu

6.lpp. Sports

Jaunā Valmieras trase iemēģināta

Reizē ar Latvijas Grand Prix trešā posma sacensībām Valmierā tika atklāta arī jaunā BMX trase, ko iemēģināja arī sporta skolas Spars braucēji.

Rags pierāda, ka viņam vēl ir iekšā

Latvijas Vieglatlētikas savienības kausa izcīņas trešā posma sacensībās Jelgavā šķēpmešanā nepārspēts palika ventspilnieks Ēriks Rags, kas raidīja šķēpu pāri 80 metru robežai.

7.lpp. Veselība

Vasaras pavadones - vēdergraizes

Vasarā biežāk nekā citos gadalaikos cilvēkus piemeklē vēdergraizes. Bieži vien gremošanas traucējumu sāpes vēderā izraisa neierasta pārtika – liels daudzums augļu, ogu un dārzeņu, taču bieži vien slimības cēlonis ir nopietna saslimšana.

Kas ir leģionāru slimība?

Latvijā ar leģionāru slimību saslimuši 16 cilvēki, pārsvarā Rīgā. Tāpēc pie daudzdzīvokļu namiem to iemītnieki var lasīt brīdinošu informāciju par šo slimību un par to, ko paši cilvēki var darīt, lai novērstu saslimšanas risku. Rodas pamatots jautājums: kas ir leģionāru slimība, vai tā apdraud arī pārējos Latvijas iedzīvotājus, kā izvairīties no saslimšanas?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: