Vakardienas "Tele2" mobilo sakaru tīkla sabrukumu izraisīja Rīgas centrāles elektropārveides iekārtu dzesēšanas sistēmas avārija un nokavēta signalizācijas iedarbošanās, kad elektrības padeves sistēma jau bija pārkarsusi un iestājies īssavienojums, teikts sakaru operatora paziņojumā medijiem.

Īssavienojums bojāja tā sauktos taisngriežus - ierīces, kas pārveido 220 voltu (V) maiņstrāvu 48V līdzstrāvā, ar kuru baro pašu centrāli.

Paziņojumā teikts, ka avārija "nebija saistīta ar "Latvenergo" nodrošināto elektropadevi". Turklāt, arī ja nebūtu bijusi strāvas padeve no ārpuses, "ģeneratora ieslēgšanās neatrisinātu situāciju, jo tas ražo 220V spriegumu, kas jāpārveido taisngriežos, lai nodrošinātu centrāles ar elektrobarošanu".

"Tele2" ir pieprasījis paskaidrojumus no dzesināšanas sistēmas piegādātāja, kura sistēmā iekļautā temperatūras signalizācijas savlaicīgi nenostrādāja.

"Notiek avārijas izmeklēšana un esam sākuši īstenot pasākumu plānu, lai līdzīgus notikumus nākotnē izslēgtu pilnībā. Mūsu klienti var būt droši par sakariem," apgalvo "Tele2".

Kā ziņots, 14.jūlijā neilgi pēc plkst.14 visā Latvijā pārtrūka "Tele2" mobilie sakari un kļūme arī uz laiku skāra "Tele2" priekšapmaksas pakalpojumu lietotājus Lietuvā un Igaunijā. Tika traucēti mobilie sakari vairāk nekā diviem miljoniem "Tele2" klientu, tostarp nedaudz vairāk nekā miljonam lietotāju Latvijā.

Sakari atjaunoti ceturtdien plkst.17.50, tomēr "Tele2" mobilo sakaru tīklā arī pēc tam bija sakaru problēmas. Interneta portālos vēl ap plkst.22.30 bija redzami komentāri no dažādām vietām Latvijā, neapmierinātajiem lietotājiem ziņojot, ka "Tele2" sakari vēl nedarbojoties.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: