Piektdien plkst. 13  jaunās poliklīnikas būvlaukumā Raiņa ielā 6/8 svinīgā pasākumā  parakstīts vēstījums nākamajām paaudzēm un ievietots kapsulā ko iemūrēs ēkas pamatos.

Apskati fotogrāfijas no pasākuma!

Video no pasākuma

Vēstījumu nākotnei parakstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, citi pašvaldības pārstāvji un arī būvnieki. 

Pasākumā uzstājās Ventspils Mūzikas vidusskolas pūtēju kvartets un deju grupa "Deguntiņš uz augšu".

Jau ziņots, ka līdz 2012.gada jūnijam Ventspilī, Raiņa ielā 6/8, paredzēts uzbūvēt jaunu poliklīnikas ēku, kurai būs trīs stāvi, bet kopējā platība - 2059 kvadrātmetri. Poliklīnikā tiks nodrošināta infrastruktūra tādiem ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumiem kā mamogrāfijas skrīnings un diagnostika, rentgena izmeklējumi, foto terapija u.tml. Ēkā būs arī ārstnieciskās vingrošanas zāle, kā arī seši ģimenes ārstu kabineti.

Poliklīnikas ēkā atradīsies arī diennakts aptieka. Pagalma stāvlaukumā paredzētas vietas 60 automašīnām. Būvprojekta risinājumi paredz ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecību atbilstoši zema energopatēriņa ēku būvniecības principiem.

Poliklīnikas būvniecība tika sākta šī gada pavasarī, to veic pilnsabiedrība "Piegādātāju apvienība "RBSSKALS", "RBSSKALS būvvadība", "RBSSKALS būvsabiedrība" un "Ostas celtnieks"". Projekta pasūtītājs ir Ventspils pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde".

Jaunās poliklīnikas būvniecība Ventspilī notiks Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projektā "Ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu attīstība Kurzemes reģionā - Ventspilī". Projekta kopējās izmaksas ir 2,2 miljoni latu, tai skaitā ERAF līdzfinansējums ir 1,8 miljoni latu, valsts budžeta dotācija - 50 000 latu, bet Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta ieviešanai 353 000 latu apmērā.

Pašreizējai poliklīnikas ēkai Saules ielā 31 ir vairāki būtiski trūkumi - tā nespēj nodrošināt pieeju personām ar kustību traucējumiem, zemo griestu augstums nenodrošina pietiekami labu gaisa cirkulāciju telpās. Ierobežotās uzgaidāmo telpu platības dēļ pacientiem, gaidot uzņemšanā pie ārsta, nākas pieciest drūzmēšanos, kā arī ir problēmas novietot personīgo autotransportu ārstniecības iestādes tiešā tuvumā.

Telpas, kurās kopš 2000.gada līdz šim brīdim atrodas Ventspils poliklīnika, savulaik tikušas veidotas kā pagaidu variants, jo tā laika veselības aizsardzības koncepcija valstī, ieviešot ģimenes ārstu institūciju, paredzēja, ka ar laiku poliklīnikas kā tādas vispār beigs pastāvēt, iepriekš skaidroja Lembergs.

Taču, kā sacīja Ventspils mērs, medicīnas sistēmas reformatori toreiz bija kļūdījušies, un Ventspils pilsētas pašvaldība, rodoties iespējai iegūt Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu Latvijas policentriskai attīstībai, lēma par šī finansējuma izmantošanu jaunas poliklīnikas būvniecībai Ventspilī.

Ventspils mēra Aivara Lemberga komentārs - VIDEO.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: