12. jūlijā plkst.11 pašvaldības SIA „Ventspils reiss” organizē autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkursa 1. kārtu un iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja apmeklēt atvērto durvju dienu.

Apskati fotogrāfijas!

Noskaties video!

Tās laikā tiek piedāvāta iespēja  iepazīties ar uzņēmuma dienestu darbību, uzdot jautājumus „Ventspils reisa” administrācijai, kā arī klātienē pavērot un kā pasažierim piedalīties veiklības braucienos, kuros autobusu vadītājam jāveic it kā ikdienišķas lietas: šķēršļu apbraukšana, autobusu gabarītu ievērošana, iebraukšana boksā uz remonta bedres, piebraukšana pie pieturas un tamlīdzīgi. Skatītājiem interesantākais varētu būt veiklības  elements, ko ieviesusi vācu kompānija SETRA un ko izmanto arī pasaules čempionātos veiklības braukšanā.

Autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkurss uzņēmumā jau kļuvis par tradīciju. Pirmoreiz šāds konkurss tika organizēts 2007.gadā un viens no tā mērķiem bija atjaunot senu tradīciju – atzīmēt  autotransporta darbinieku dienu, kā arī celt autobusu vadītāju profesijas prestižu un rosināt paaugstināt darbinieku kvalifikāciju. Uzrādot labus rezultātus konkursā un dažādās ar tiešo darbu saistītās jomās, autobusu vadītājiem iespējams saņemt gan balvas, gan piemaksu par augstu profesionālo meistarību.

Jau otro gadu kā jaunums konkursa norisē ieviests brauciens ar iepriekšējās paaudzes autobusu MERCEDES BENZ – 303, kas pārvadā pasažierus pa Ventspils rajona ceļiem. Autobusu vadītājiem, kas ikdienā vada jaunus un modernus transporta līdzekļus, brauciens ar šādu autobusu vērtējams kā sava veida profesionālo iemaņu un prasmju pārbaudījums.

Pagājušajā gadā divi  „Ventspils reisa” autobusu vadītāji – Ainārs Naudiņš un Ojārs Ivasks – Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas 14.veselības spartakiādes profesionālajā stafetē, kur bija jābrauc ar šādu autobusu, 18 komandu konkurencē izcīnīja  2.vietu, bet Ojārs Ivasks distanci veica bez kļūdām un uzrādīja absolūti labāko laiku 36 dalībnieku vidū.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: