Ventas Balss noskaidroja, kur un kā svētkus svinēt plāno pilsētas pašvaldības vadība.

Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs saulgriežus sagaidīs savās mājās Puzē. Tur radi un draugi pulcēsies īpašajā Jāņu nojumē, kas uzbūvēta tieši šiem svētkiem. Ja līs kā pa Jāņiem Lembergs kārtējo reizi priecāsies par to, ka būve pilda savas funkcijas un tās celtniecības izdevumi attaisnojušies.

Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Vītoliņš, kā jau Jānis, uzņems viesus mājās Užavā. Viņš līgos ar pēršanos pirtiņā, alus, Jāņu siera un pīrāgu baudīšanu.

Izpilddirektors Aldis Ābele dosies uz savu vasaras māju Melnsilā, lai vasaras saulgriežus tradicionāli svinētu kopā ar trim bērnības draugiem un viņu ģimenēm, kopā aptuveni 40 cilvēku pulkā. Pusnaktī neizpaliks pliko skrējiens uz jūru un atpakaļ.

Priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks par godu savam dēlam Jānim, kurš pasaulē nāca pērnā gada novembrī, pirmo gadu viesus uzņems savās mājās. Uz iesma tiks grillēts sivēns. Kamēr vīri uzraudzīs cepšanas procesu, sievas un meitenes apkārtējās pļavās lasīs Jāņu zāles.

Priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs Līgo vakaru pavadīs radu pulkā savās mājās līdzās Reņķa dārzam. Droši vien visi dosies noskatīties Skroderdienas Silmačos, bet atgriezušies iebaudīs alu un Jāņu sieru.

Foto: jaunietim.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: