Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzinusi un nodevusi izpildei Anglijas tiesas izdoto lēmumu par Ventspils mēra Aivara Lemberga aktīvu līdz 135 miljonu ASV dolāru vērtībā iesaldēšanu. Lembergs skaidro, ka tas ir formāls solis.

Noskaties video!

20.aprīlī Anglijas tiesa nolēma, ka Lembergam līdz turpmākam tiesas rīkojumam ir aizliegts jebkādus savus aktīvus ar vērtību līdz 135 miljoniem ASV dolāru izvest no Anglijas vai Velsas, jebkādā veidā no tiem atbrīvoties, rīkoties ar tiem vai samazināt to vērtību.

Iesaldēšanas arests attiecas uz visiem Lemberga aktīviem neatkarīgi no tā, vai aktīvi ir vai nav uz viņa paša vārda, un neatkarīgi no tā, vai aktīvi ir atsevišķs īpašums vai kopīpašums. Tiesas rīkojuma izpratnē aktīvi ietver jebkuru aktīvu, no kura personai ir tieša vai netieša vara atbrīvoties vai vara rīkoties ar to tā, it kā tas šai personai piederētu.

Rīkojums zaudētu spēku, ja Lembergs sniegtu nodrošinājumu, iemaksātu tiesai 135 miljonus ASV dolāru vai sniegtu nodrošinājumu šādas summas apmērā citā veidā.

Ņemot vērā, ka Lembergs atrodas Latvijā, pieteicēji - aptuveni 30 kompānijas - bija vēlējušies legalizēt un izpildīt Anglijas tiesa rīkojumu Latvijā, kā arī nodrošināt nolēmuma izpildi.

Vidzemes priekšpilsētas tiesa 13.jūnijā nolēma atzīt un izpildīt Anglijas tiesas izdoto lēmumu un nodrošināt tā izpildīšanu, nosakot Lembergam aizliegumu Latvijas teritorijā veikt ar Anglijas tiesas lēmumu aizliegtās darbības lēmumā noteiktajā apjomā. Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmums daļā par Anglijas tiesas 20.aprīļa izpildīšanas nodrošinājumu ir izpildāms nekavējoties.

Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu 30 dienu laikā var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Lietas dalībnieki, kuri nedzīvo vai neatrodas Latvijā, šo Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu varēs pārsūdzēt 60 dienu laikā no lēmuma noraksta saņemšanas dienas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: