Jūrkalnē vakar beidzās filmēšanās maratons Āzijas grāvējfilmas My Waynoslēdzošajiem kadriem. Producentiem gan sanākušas nepatikšanas ar robežsargiem par Krievijas kaskadieru nelegālu nodarbināšanu.

Ventspils pārvaldes robežsargi par strādāšanu bez darbam nepieciešamajām atļaujām aizturējusi divus Krievijas pilsoņus. Kā Ventas Balsij pastāstīja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, abi vīrieši no 22. maija strādājuši par kaskadieriem, taču darba atļauju viņiem nebija. Administratīvo pārkāpumu protokoli sastādīti gan abiem Krievijas pilsoņiem, gan arī darba devējam – SIAFilm Angels Studio, kas nodarbojas ar Korejas filmas producēšanu Latvijā.

 

Abiem kaskadieriem – 1960. un 1972. gadā dzimušajiem vīriešiem – uzlikts naudas sods 100 latu apmērā katram. Savukārt darba devējam par personu nodarbināšanu bez darba atļaujas atbilstoši 189. panta otrajai daļai draud naudas sods no 500 līdz 2500 latiem. Uzņēmuma administratīvo lietu robežsargi izskatīs 15. jūnijā.

 

Pētersone uzsver, ka, aicinot darbā speciālistus no ārvalstīm, darba atļauja saviem darbiniekiem pēc būtības būtu jākārto uzņēmumam. SIA Film Angels Studiopārstāve Baiba Grāpēna skaidro, ka tas bijis pārpratums. Respektīvi, no atbildīgo institūciju puses tikusi saņemta nepareiza informācija, tādēļ radusies nesaprašanās un darba atļaujas netika nokārtotas. Šobrīd šī problēma tiekot risināta. Plašākus komentārus par notikušo pārpratumu un to, kādus kaskadieru trikus filmēšanas laikā šie darbinieki veikuši, uzņēmuma pārstāvji sniegt nevēlējās.

 

Jau rakstījām, ka Dienvidkorejas filmas masu skatos kopš maija vidus piedalījās arī vairāki simti cilvēku no Jūrkalnes, Ventspils un Liepājas. Viņiem bija jātēlo karavīri Otrā pasaules kara ainās. Filmēšanās laikā Jūrkalnes piekraste pārvērtās par sabiedroto spēku kareivju ieņemto Normandiju. Jūrkalnē safilmētais būšot redzams noslēdzošajās kinolentes minūtēs. Šodien vēl vienas dienas filmēšana notiek Rīgā, un ar to arī Latvijā uzņemšana beigsies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: