Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem arī pēc speciālistu pieaicināšanas tā arī neesot izdevies atvērt seifu Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga kabinetā.

Kā LNT raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja Lembergs, šorīt ap plkst.7 viņš esot saņēmis īsziņu, ka seifu tā arī neesot izdevies atvērt.

"Atvainojos visiem cilvēkiem, kas bija tajā iesaistīti, ka manas aizmāršības dēļ tik ilgi nācās ar to ņemties," tiešraidē sacīja Lembergs un piebilda, ka tiešām nevarot atcerēties kodu, "tik daudz visādi kodi" esot jāatcerās, bet šo esot aizmirsis. Nesen esot pat vienu telefonu izmetis, jo nevarējis atcerēties tā PIN kodu.

Ventspils mērs apgalvoja, ka šo seifu nelietojot, tāpēc kodu neatceroties, bet seifā arī nekā neesot. Šo kodu nezinot arī domes atbildīgie administrācijas darbinieki, kas pēdējos gados esot mainījušies.

Kā ziņots, Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga kabinets vakar no rīta tika aizzīmogots, bet pēcpusdien sākta kratīšana. Tajā piedalījās arī Lembergs un Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Blumbergs, kurš kratīšanā piedalījās kā iestādes vadītājs.

KNAB vakar veicis kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos: Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" (UVK) telpās un citos uzņēmumos.

Pagājušās nedēļas piektdienā, 20.maijā, izmeklēšanas Centra rajona tiesas tiesnesis sankcionējis aptuveni 40 KNAB pieteiktas kratīšanas. Par to, ar kādiem kriminālprocesiem tās saistītas, tiesa informāciju nesniedz.

Lai gan publiski no daudziem avotiem ir gūts apstiprinājums par kratīšanām, saņemti komentāri, minējumi un iespējamas spekulācijas, tomēr KNAB nekādu informāciju par šodien notiekošo nesniedz.

LETA

Foto:Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: