Šodien plkst.14 Rīgā, Antonijas ielā 7, notiks maksātnespējīgās AS "Ventspils zivju konservu kombināts" (Ventspils ZKK) kreditoru sapulce, kurā plānots lemt par iespējamo izlīgumu un tā nosacījumiem.

Tā informē Ventspils ZKK maksātnespējas administrators Raivis Stumbergs. Tas būs 10.maijā notikušās kreditoru sapulces turpinājums. Kā ziņots, pirms pāris nedēļām kreditori pieņēma lēmumu, ka ir atceļams esošais uzņēmuma sanācijas plāns. Tāpat tika pieņemts lēmums par izlīguma iespējamību.

Tā kā esošais sanācijas plāns netiek pildīts, kreditoriem bija jālemj par citu maksātnespējas stāvokļa risinājumu.

Stumbergs tikai pagājušajā mēnesī ar krietnu novēlošanos esot saņēmis dokumentus no iepriekšējās uzņēmuma maksātnespējas administratores Ritas Skrindas, kura šī gada februāra sākumā ar Ventspils tiesas lēmumu tika atstādināta no uzņēmuma maksātnespējas procesa. Kavēšanās ar dokumentu nodošanu jaunajam administratoram neļāva pilnībā pabeigt uzņēmuma auditu, gūt priekšstatu par finanšu situāciju uzņēmumā un sasaukt kreditoru sapulci, lai lemtu par turpmāko rīcību.

Pašlaik jaunais administrators esot saņēmis gandrīz visus dokumentus, izņemot dažas kopijas līgumu oriģināliem, uz kuru pamata tika pieteikti kreditoru prasījumi.

Pašlaik uzņēmums turpina ražošanu un darbinieki algas saņem, sacīja Stumbergs.

Jau ziņots, ka ar tiesas lēmumu no Ventspils ZKK maksātnespējas procesa atstādinātās Skrindas vietā administratora pienākumus kopš šī gada 15.februāra pilda Stumbergs, kurš uzskata, ka šajā laikā ir izdevies stabilizēt uzņēmuma darbību.

Tomēr kopējā situācija uzņēmumā joprojām ir smaga, jo pārņemšanas brīdī Ventspils ZKK atradās ļoti sarežģītā un grūtā finansiālā situācijā - uzņēmuma kase bija tukša un iepriekšējās administratores darbības laikā bija izveidojušies jauni parādi.

Februārī un martā uzņēmuma darbību vēl papildus sarežģījušas problēmas ar izejvielu piegādi aizsalušās jūras dēļ.

Stumbergs uzsver, ka viņa pilnvaru laikā uzņēmuma saimnieciskās darbības turpināšanai bijuši divi kritiski momenti, kuros viņam esot izdevies rast pozitīvu risinājumu.

"Pirmkārt, ir izdevies panākt vienošanos ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) par iepriekšējā administratora darbības laikā izveidojušos aktuālo nodokļu parādu - aptuveni 120 000 latu - pakāpenisku nomaksu vairāku gadu garumā, kā arī par šā gada februāra nodokļu parāda nomaksu gada laikā. Marts būs pirmais mēnesis, par kuru tiks nomaksāti visi nodokļi, kā arī sāksim maksāt nodokļu parādus," informēja Stumbergs.

Otrkārt, uzņēmumam ir izdevies saglabāt Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta atbilstības sertifikātu produkcijas eksportam uz šo kaimiņvalsti. Bez šī sertifikāta uzņēmuma turpmākā darbība faktiski nebūtu iespējama, jo vairāk nekā 90% saražotās produkcijas tiek eksportēti uz Krieviju, uzsvēra administrators.

Ventspils tiesa 2009.gada jūnijā pasludināja Ventspils ZKK maksātnespējas procesu. Ventspils ZKK maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza Talsu rajona Rojas pagasta zivju pārstrādes uzņēmums SIA "Rānda". Savukārt 2009.gada oktobrī kreditoru sapulcē vienbalsīgi tika pieņemts lēmums par Ventspils ZKK sanāciju. Līdzšinējā sanācijas plāna pamatā ir Ventspils ZKK darbības turpināšana un ražošanas attīstīšana, lai segtu kreditoru prasījumus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: