Pēc trešā dēla piedzimšanas Inta Plūme neatgriezās valsts darbā un izveidoja savu uzņēmumu – SIA Florinta. Uzņēmējai var lūgt palīdzību, ja vajadzīgi florista pakalpojumi, nepieciešams iesaiņot dāvanas, izrotāt skatlogus un telpas, Inta dāmām māca arī gatavot rotas.

Pirmajā brīdī šķiet – tas ir riskants bizness, un tā ir taisnība, bet nedrošībai uzņēmēja pretnostata iespēju darīt to, kas patīk.

 

Ideja par savu uzņēmumu jums radās pirms sešiem gadiem, bet īstenojāt to pagājušajā gadā. Kāpēc kavējāties?

 

Šāda doma tiešām bija jau sen, ļoti gribēju izveidot salonu un vienlaikus arī darbnīcu, kurā varētu ne tikai tirgoties, bet arī mācīt citus, kā sagatavot nelielas dāvaniņas – arī ziedu pušķus. Vairākus gadus tikai domāju, bet, kad pēc Jēkaba piedzimšanas aizgāju bērna kopšanas atvaļinājumā, sākās slavenā krīze, un es nesapratu, kur būs drošāk un labāk – valsts iestādē vai savā uzņēmumā. Par labu otrajam variantam izšķīros arī tādēļ, ka pati vēlējos plānot savu laiku, un tāpēc, ka gribēju būt gandarīta par to, ko daru. Florintā tas izdodas. Ne mirkli nenožēloju, ka izveidoju savu uzņēmumu, jo risks ir vienmēr – gan paliekot kādā iestādē un gaidot štatu samazināšanu, gan strādājot savā labā.

Visu interviju lasiet sestdienas laikrakstā «Ventas Balss»!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: