17.maijā, dienā, kad Ugunsdzēsība Latvijā svin 146.dzimšanas dienu un pirmo reizi oficiāli tiek atzīmēta Ugunsdzēsēju glābēju diena, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīko atvērto durvju dienu un aicina ciemos visus interesentus.

Šajā dienā no plkst. 11.00-15.00 visās VUGD daļās un posteņos tiks gaidīti ciemiņi, kuriem būs iespēja iepazīties ar ugunsdzēsēju glābēju ikdienu, apskatīt VUGD tehniku, izmēģināt, cik sver ugunsdzēsēju inventārs, uzģērbt ugunsdzēsēju glābēju kaujas tērpu un saņemt atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem, kā arī nofotografēties ar ugunsdzēsējiem un VUGD tehniku. Ugunsdzēsēji glābēji ciemos gaidīs gan bērnus, gan pieaugušos.

Apskati foto par Ventspils skolēnu viesošanos VUGD!

Kā norāda VUGD priekšnieks majors Oskars Āboliņš: „Pirmo oficiālo Ugunsdzēsēju glābēju dienu mēs gribam atzīmēt īpaši, organizējot svētkus ne tikai mums, bet arī visiem Latvijas iedzīvotājiem. Aicinu visus izmantot šo iespēju, kad vienu dienu visu depo durvis būs atvērtas, atnākt un uzzināt, kāds skats paveras no ugunsdzēsēju mašīnas, cik ātri tā brauc un cik daudz mašīnā ir ūdens, no kā sastāv ugunsdzēsēja glābēja kaujas tērps un cik ātri to var uzģērbt.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: