Autovadītāji Ventspils-Grobiņas šosejas malā, pie pagrieziena uz Vērgali, 13.maijā plkst.16 plāno rīkot miermīlīgu protesta akciju, paužot neapmierinātību ar slikto ceļa stāvokli.

Par šī ceļa posma slikto stāvokli labi zina arī ventspilnieki, kuri biežāk brauc Liepājas virzienā. "Sapulcēsimies, lai saprastu, cik mēs esam un ko varam izdarīt," skaidro viens no akcijas organizatoriem Aigars Auznieks. Protestēt plānots ar plakātiem, bet satiksme uz ceļa netikšot bloķēta.

Februārī Liepājā un apkārtējos novados tika sākta iedzīvotāju parakstu vākšana iesniegumam, kurā izteikts aicinājums atbildīgās institūcijas pievērst uzmanību autoceļa Grobiņa-Ventspils sliktajam stāvoklim posmā no Grobiņas līdz Pāvilostai, sākt ceļa posma kapitālo remontu, kā arī sniegt informāciju par ceļa remonta izdevumiem laikā no 2005.gada līdz 2010.gadam. Kopumā šo iesniegumu parakstīja 1120 iedzīvotāji, un tas tika nosūtīts Satiksmes ministrijai (SM). No SM tomēr nav saņemta tāda atbilde, kādu iedzīvotāji bija gaidījuši - tajā, pēc iesnieguma autoru domām, neesot sniegtas konkrētas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem. "Tā bija tikai atrakstīšanās, pasmiešanās par cilvēkiem," uzskata Auznieks.

Pēc atkušņa februāra sākumā atklājās, ka Grobiņas-Ventspils ceļš vairākos posmos bija vienās bedrēs un autovadītājiem no tām izvairīties neesot bijis iespējams, tādēļ iedzīvotāji sāka vākt parakstus, prasot atjaunot ceļa segumu. Daļa autovadītāju, kuri parakstījuši iesniegumu ar lūgumu sākt remontu ceļa posmā no Grobiņas līdz Pāvilostai, prasa arī atlīdzināt viņiem nodarīto personisko un morālo kaitējumu. Norādītā kaitējuma apmēri ir dažādi - no nelielām naudas summām līdz pat 5000 latu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: