No šīs vasaras par tradīciju kļūs, 23.jūlijā Ventspilī svinēt „Ziedu diena”, tā atzīmējot ventspilnieku sasniegto Ginesa pasaules rekordu, izveidojot 1665,93 metrus garu ziedu paklāju. 

Tā kā pagājušajā gadā ventspilnieki aktīvi līdzdarbojās garākā ziedu paklāja veidošanā, tādējādi iepriecinot sevi un citus, pašvaldība iecerējusi arī šo Ziedu dienu veidot kā dienu, kurā ikvienam ventspilniekam būtu iespējams aktīvi līdzdarboties pasākumos.

„Šogad uz Ginesa rekordu neejam, bet ceram iedibināt tādu tradīciju kā Ziedu diena Ventspilī. Šogad Ziedu dienā pagaidām ir plānots atklāt ziedu skulptūru „Zaķu ģimene” pie Mazbānīša gala stacijas „Kalns”. Šai pašā dienā pretī lielveikalam „Tobago”, vietā, kur pagājušajā gadā atradās lielā puķu dobe, plānots atklāt no viengadīgajām puķēm veidotu lielu puķu dobi, kas būs mazliet pārveidota, slīpa, lai to varētu labāk redzēt garāmgājēji un garāmbraucēji. Tā vieta puķu dobei tad būtu jau pastāvīga. Ziedu dienā iecerēts šo dobi atklāt. Tur būs arī kādas kultūras aktivitātes, kultūras aktivitātes būs arī Reņķa dārzā. Bet mēs ļoti vēlamies Ziedu dienā iesaistīt arī ventspilniekus un Ventspils apmeklētājus, tāpēc man būtu lūgums ventspilniekiem izteikties, kādas ir ierosmes. Doma ir – kā iesaistīt cilvēkus,” norāda Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Idejas par to, kādos pasākumos, kādās aktivitātēs, kuru akcenti būtu ziedi, labestība, sevis un citu iepriecināšana, ventspilnieki vēlētos piedalīties, līdzdarboties, iespējams izteikt Ventspils portālā komentāros pie ziņas, kā arī nosūtot e-pastu Pilsētas mārketinga nodaļai uz e-pastu marketings@ventspils.gov.lv vai arī zvanot uz Domes „karsto” telefonu 636 01119 vai uz Iedzīvotāju informācijas centru 636 01270.

Noskaties arī video!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: