Arī šogad ventspilnieki tiek aicināti iesaistīties un novērtēt līdzcilvēku ieguldījumu pilsētas dzīvē, sniedzot ierosinājumus par to, kuru cilvēku vai kolektīvu ieguldījums Ventspils attīstībā 2024. gadā apbalvojams ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes apbalvojumiem: Lielo balvu un Balvu.

Jau kopš 2000. gada Ventspils pašvaldība ik gadu Pilsētas svētkos izteikusi atzinību tiem ventspilniekiem, kas ar pašaizliedzīgu darbu veicinājuši pilsētas attīstību un nesuši tās vārdu Latvijā un pasaulē, piešķirot pilsētas Lielo balvu un Balvu:

Lielo balvu – par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Ventspils pilsētas vārdu valstī un pasaulē, vai par būtiskiem nopelniem Ventspils pilsētas attīstībā, saimnieciskajā, kultūras un sabiedriskajā darbībā vai citās pilsētai nozīmīgās jomās.

Balvu – par augstu profesionālu, godprātīgu darbu kādā atsevišķā nozarē, uzņēmējdarbībā, pilsētas vides un vizuālā tēla veidošanā un citās pilsētai nozīmīgās jomās.

Aptaujas anketas un balsošanas kastes Ventspilī atrodas:
    • Ventspils domes 1.stāva foajē – Jūras ielā 36;
    • Zinātnes centrā VIZIUM – Rūpniecības ielā 2;
    • Galvenajā bibliotēkā - Akmeņu ielā 2;
    • Pārventas bibliotēkā - Tārgales ielā 4;
    • Ventspils Augstskolā - Inženieru ielā 101;
    • Gāliņciema bibliotēkā - Kuldīgas ielā 138;
    • Ventspils poliklīnikā - Raiņa ielā 6;
    • Ventspils tirgū - Pils ielā 14 (paviljonā);
    • T/C Tobago - Lielajā prospektā 3/5;
    • veikalā Mājai un Dārzam – Celtnieku ielā 22;
    • veikalā CITRO - Talsu ielā 6;
    • veikalā CITRO J.Poruka ielā 16.

Savu izvēli varat ierakstīt arī komentāros pie šīs ziņas, kā arī zvanot uz Iedzīvotāju informācijas centra tālruni 63601270 vai atstājot ziņu automātiskajā atbildētājā 63601119. Ierosinājumus var iesniegt līdz 30. jūnijam.

Atbilstoši nolikumam “Par Ventspils pilsētas domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību” iesniegtie ierosinājumi tiks apkopoti un virzīti izskatīšanai Apbalvošanas komisijā. Pēc ierosinājumu izvērtēšanas, komisija sagatavos ieteikumu par personu izvirzīšanu apbalvošanai. Gala lēmumu pieņems Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome.

Ar iepriekšējo gadu Ventspils pilsētas Lielās balvas laureātiem var iepazīties ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Krišs Daugulis 31.05.2024, 17:25:49

    Balvai - Mudite Ozollapa, varētu pat Lielai balvai kandidēt, jo "Skroderi" zin pat Kanādā, Jaunzēlandē un Ķīnā. Par Oiropu nav pat vērts pieminēt.
    Lielajai - AL pa otram lāgam, pateicoties šamējam, pat tālā Amerika zin kas ir Ventspils

  • -9
    Ilze Straupmane 11.06.2024, 12:04:59

    Lielajai balvai iesaku dr. Ģ Štekerhofu par ieguldījumu veselības aprūpē, sportā, bet, kas man sevišķi svarīgi, arī par Vecpilsētas atkopšanas darbu.
    Balvai iesaku Gondu Pornieci par ilggadīgu ieguldījumu informatīvajā jomā, nesot pilsētas vārdu pasaulē.

  • -9
    Bruno 13.06.2024, 14:46:32

    Lielajai balvai izvirzu mecenātu, Ventspilnieku ar lielo burtu, Raulu Vēliņu.
    Balvai izvirzu
    Ventspils Brīvostas mārketinga un attīstības nodaļas vadītāja vietnieci, Ventspils patrioti Ingu Ieviņu un
    Ventspils TV ilggadīgo žurnālisti (vadītāju), Ventspils "sirdsapziņu" Gondu Pornieci.

  • -6
    domāju 14.06.2024, 14:13:32

    Lielā- Rauls Vēliņš, balva- Gonda Porniece, Raitis Ziemelis- par Latvijas vecākā kinoteātra saglabāšanu pilsētniekiem

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 14.06.2024, 16:51:25

    Lielajai balvai izvirzu Edvīnu Bergmani,A/S "Diāna"valdes priekšēdētāju.Viņa vadītais uzņēmums savā nozarē (mazumtirdzniecībā,kā arī sabiedriskā ēdināšanā) regulāri ieņem pirmo vietu nomaksāto nodokļu ziņā.Kā arī dod darbu lielam skaitam iedzīvotāju.Algas nav visai lielas,tikai nedaudz virs minimuma,toties tiek vienmēr izmaksātas laicīgi,ko nevar teikt par vienu otru citu darba devēju.
    Uzņēmums ir arī starp sporta komandas BK "Ventspils" atbalstītājiem,pie tam Bergmaņa kungs ilgus gadus ir kluba valdē.

  • -3
    domāju Pirms 4 nedēļām, 1 dienas

    viņam jau ir balva

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    >>domāju
    Jā,ir balva,bet ne Lielā.Vajag lasīt uzmanīgāk.

  • 0
    Piciš Pirms 1 mēnesi

    Pilsētas lielajai balvai - pasažieru kuģa "Hercogs Jēkabs" vecāko kapteini Osvaldu Zemeli. Zemeļa kungam ir pāri 80 gadiem un viņš visu savu dzīvi ir veltījis darbam. Iedzīvotāji, būsim pateicīgi viņam! Zemeļa kungs Jēkabu jau stūrē kopš pašiem pirmsākumiem - 95. gada jūlija. Un pirms tam ilgus gadus bija kuģu kapteinis zvejnieku kolhozā "Sarkanā bāka". Kapteini vienreiz jau izvirzīja pilsētas balvai, taču kliķe izbrāķēja - neskatoties, ka Zemeļa kungs bija balsojuma līderis.

  • -1
    Tā nu ir Pirms 1 mēnesi

    Pičam. Jā! TĀ arī vajadzētu 102% TAČU!!! Vai tad Tu vēl pa visiem šiem gadiem, kamēr šis lembergpasākums existē, vēl neesi pamanījis un ievērojis, ka KATRU reizi šīm "balvām" tiek izvirzīti, jūrasielas kantoreļa "izvirzītie" tipāži...!!! Kā vienmēr, visādi krēsludeldētāji, priekš un pakaļsēdētāji u.t.t., u.t.j.p!!! Ne jau DARBA darītāji...!!! Visas šīs tā saucamās "aptaujas" ir VIENĪGI un TIKAI ķeksīša pēc!!! DIEMŽĒL... par šo tēmu jau bija spriests arī agrāk... BET!!! Rit gadi... TAČU NEKAS nemainās un nemainīsies, kamēr nenomainīsies jūrasielas kantorelī aizsēdējusēs kliķe... Tā nu ir...!!!

  • 0
    Vadims Kevrelis Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    Domāju ka tādas Lielās balvas vai mazās balvas un vēl no domes nav vajadzīga. Tāda PSRS pasākuma pēcgarša-labākais kombainieris-labākais atslēdznieks tāda lēta propaganda vien ir. Lai tādas balvas, prēmijas, goda-atzinības rakstus pasniedz darba kolektīvos un pats pr-ks kurš tad arī spēj novērtēt savu darbinieku. Bet nu domei jau galvenais pompa, rokas spiediens balvas saņēmējam no kāda bet vismaz no Domes strādājošā kas ir uz mūžu neaizmirstams.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: