14. un 15. martā, satiksmes ministrs Kaspars Briškens dosies reģionālā vizītē, lai tiktos ar Ventspils un Liepājas ostu pārstāvjiem un tajā strādājošiem uzņēmējiem, lai iepazītos ar aktuālo informāciju un pārrunātu ostu attīstības perspektīvas un nozares pārvaldības reformu.

Ministrs tiksies arī ar Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomi.

“Latvijas lielajām ostām vēl aktīvāk jāstrādā, lai piesaistītu investīcijas un attīstītu jaunus biznesa virzienus. Ventspilī un Liepājā ir labas iestrādes ostu teritoriju attīstībā, investīciju piesaistei industriālajai ražošanai un enerģētikai, kā arī nodrošinot klientiem jaunus loģistikas pakalpojumus. Ventspils osta jau šobrīd nodrošina labākos prāmju savienojumus ar Nīneshamnas ostu Stokholmas apkārtnē, savukārt Liepājas ostai uzteicama ražošanas attīstība Vecās Ostmalas Biznesa parkā un sadarbība importa jomā ar Dienvidameriku. Mainīgajos apstākļos, kad visiem kopīgi jāmeklē jaunus biznesa virzienus sadarbībā ar rietumu partneriem, svarīgi arī vienoties par kopīgu redzējumu par to, kā efektīvāk pārvaldīt mūsu ostas un transporta nozari kopumā. Esmu pārliecināts, ka sadarbojoties visas ostas izmantos savu attīstības potenciālu,” atzīst satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Ceturtdien, 14. martā, tikšanās laikā Ventspilī ministrs par ostu attīstības perspektīvām diskutēs ar pašvaldības un Ventspils ostas vadību, kā arī ar Ventspils brīvostas pārvaldes AS “Ventas osta” pārstāvjiem. Tāpat ministrs apmeklēs zinātnes un inovāciju centru “Vizium”, mašīnbūves uzņēmumu “Bucher Municipal”, elektronisko sistēmu ražošanas uzņēmumu “Hansamatrix Ventspils”, kā arī tikties ar “Stena Line Ports Ventspils” un Ventspils ostas kapteiņa dienesta darbiniekiem.

Tāpat piektdien satiksmes ministrs piedalīsies Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes sēdē, tostarp pārrunājot ceļu infrastruktūras jautājumus un citas satiksmes nozares aktualitātes.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Tā nu ir 13.03.2024, 18:04:00

    ...ka kārtējais jefiņš, kārtējo reiz atkulsies, kārtējoreiz gudri ( tukši) pamuldēs, kārtējoreiz sasolīs nez ko un... atpakaļ uz savu žurkmidzeni. Šimlīdzīgi tipi jau iepriekš te vandījušies un gudri ļerkstējuši... , TIKAI... , reāla labuma no šiem liekēžiem NEKAD nav bijis!!!

  • -1
    Kriska 13.03.2024, 19:30:02

    Lai brauc, lai redz , kas bija sabūvēts un kas notiek tagad

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: