Koka logu ražotājs "Arbo Windows" ir iegādājies koka logu ražošanas uzņēmumu Lietuvā "Arlanga Wood", informē kompānijas pārstāvji. Darījuma summa netiek atklāta.

Kompānijā skaidro, ka apvienotais uzņēmums kļūst par lielāko koka logu un durvju ražotni Baltijas valstīs, kas nodrošinās plašāku koka logu un durvju klāstu klientiem Ziemeļvalstīs un Rietumeiropā.

Lietuvas uzņēmums iegādāts no "Arlanga Wood" dibinātāja Arūna Mažoņa, darījumu finansēja "BluOr Bank" un "Attīstības finanšu institūcija "Altum"".

"Arbo Windows" informē, ka apvienotā uzņēmuma pārdošanas apjoms pārsniegs 20 miljonus eiro gadā, tajā ir nodarbināti vairāk nekā 230 cilvēki divās uzņēmuma ražotnēs - Ventspilī un Viļņā. Lielākie uzņēmuma ražotās produkcijas tirgi ir Zviedrija, Norvēģija, Dānija, Lielbritānija un Francija.

"Arlanga Wood" arī turpmāk darbosies ar zīmolu "Arlanga Wood", savukārt Mažonis Lietuvā turpinās vadīt uzņēmumus "Arlanga alu" un "Arlanga pvc", kas ražo alumīnija un PVC logus. "Arbo Windows" plāno turpināt uzņēmuma izaugsmi, tostarp meklējot arī jaunas uzņēmumu iegādes iespējas, kas stratēģiski atbilst uzņēmuma attīstības mērķiem.

"Arbo Windows" darījumā par finanšu jautājumiem konsultēja uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu vadošais pakalpojumu sniedzējs "Oaklins," par juridiskajiem jautājumiem - "Cobalt" (veica "due diligence"), kā arī par finanšu un nodokļu jautājumiem (veica "due diligence") - "Mazars". "Arlanga Wood" finanšu jautājumos konsultēja "Baltic Corporate Finance" un juridiskajos jautājumos - "Walles."

"Arbo Windows" ir koka logu un durvju ražotājs Latvijā, kas apkalpo klientus Zviedrijā, Lielbritānijā, Francijā, Japānā un ASV. Uzņēmums izveidots 2014. gadā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Arbo Windows" apgrozījums 2022. gadā bija 9,071 miljons eiro, savukārt peļņa - 1,014 miljoni eiro. "Arbo Windows" 100% kapitāldaļu pieder AS "Arbo Windows Trading". Patiesā labuma guvēji ir Armands Strods un Jānis Lasmanis.

"Arlanga Wood" ir koka logu un durvju ražotājs Lietuvā ar vairāk nekā 30 gadu vēsturi, kas apkalpo klientus Norvēģijā, Dānijā un Islandē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: