Skaisti un veselīgi mati var būt izaicinājums, īpaši, ja jūsu mati ir nepakļāvīgi un pakļauti tādām problēmām kā sausums, lūšana, sprogas utt. Taču ar pareizu kopšanu jūs varat sasniegt lieliskus rezultātus un baudīt veselīgus, spīdīgus matus. KlipShop eksperti ir apzinājuši 5 vienkāršus padomus, kas palīdzēs jums rūpēties par kaprīziem matiem.

Lietojiet piemērotu šampūnu un kondicionieri

Mazgājot matus, jāizmanto ne tikai šampūns, bet arī kondicionieris. Tie ir divi galvenie matu kopšanas posmi. Izvēlieties šampūnu un kondicionieri, kas ir piemērots jūsu matu tipam. Ja jūsu mati ir sausi, izvēlieties mitrinošus produktus, bet, ja tie ir taukaini, izmantojiet šampūnus, kas nesatur īpaši taukainas eļļas un ir izstrādāti tā, lai neizžāvētu galvas ādu un neradītu vēl lielāku sebuma izdalīšanos. Pareizu produktu lietošana palīdzēs kontrolēt kaprīzus matus.

Svarīga ir arī iekšējā barošana

Jūsu matu veselība ir atkarīga no tā, ko jūs ēdat un kādus vitamīnus lietojat.  Iekļaujiet uzturā vitamīnus un minerālvielas, piemēram, E vitamīnu, biotīnu un dzelzi. Tas palīdzēs jūsu matiem būt stiprākiem un veselākiem. Varat lietot arī uztura bagātinātājus, lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem.

Lai atvieglotu ķemmēšanu

Kaprīzie mati bieži vien ir nevaldāmi un bieži vien grūti ķemmējami. Nepaklausīgus matus ir vieglāk pārvaldīt, izmantojot produktus, kas atvieglo izķemmēšanu. Šie produkti nogludina matus, nepadarot tos smagus, un vienlaikus mitrina matus. Tas padara matu izķemmēšanu bez piepūles.

Maiga matu žāvēšana

Izvairieties no karstākā fēna iestatījuma un augstas temperatūras iestatījumiem citās matu veidošanas ierīcēs, jo tie var bojāt matus. Karstums izžāvē matus, padara tos frizētākus un grūtāk veidojamus. Ja mati ir kaprīzāki, tos būs vēl grūtāk kopt. Tāpēc labāk ļaujiet matiem izžūt dabiski vai izmantojiet siltu gaisa plūsmu, lai tos izžāvētu.

Retāka matu mazgāšana

Jums nav katru dienu jātīra mati. Pārāk bieža mazgāšana var izskalot matu dabiskās eļļas, kas ir svarīgas matu veselībai. Šampūnu un kondicionieri labāk lietot ik pēc dažām dienām un matus berzēt ar maigiem šampūniem. Bieža mazgāšana var būt neizbēgama tiem, kam ir taukaina āda, taču šajā gadījumā ir svarīgi izvēlēties piemērotu šampūnu un kondicionieri.

Atcerieties, ka katra cilvēka mati ir atšķirīgi, tāpēc, iespējams, jums būs jāeksperimentē, lai atrastu saviem matiem piemērotāko kopšanas režīmu. Galvenais ir regulāri kopt matus un sekot līdzi tam, kā tie reaģē uz kopšanas līdzekļiem, lai varētu pielāgoties to vajadzībām.

Lasi vēl