2022. gada 29. septembrī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī tika atklāts Kurzemes Rehabilitācijas centrs, būtiski paplašinot rehabilitācijas iespējas Ventspils un reģiona iedzīvotājiem.

Papildus iepriekš sniegtajiem pakalpojumiem - līdz ar jaunā centra atklāšanu pacientiem tiek nodrošinātas plašas hidroterapijas iespējas un robottehnoloģiju izmantošana atlabšanas procesā.

Laikā kopš centra atklāšanas – paplašināts rehabilitācijas pakalpojumu klāsts, speciālisti apguvuši jaunās iespējas un pilnveidojuši zināšanas, ieviestas fizioterapijas grupu nodarbības, tai skaitā topošajām māmiņām un mammām kopā ar bērniņu, izstrādāta un uzsākta uztura programma “Ēst bez bažām”. Gada laikā vadītas vairāk nekā 15 tūkst. fizioterapijas nodarbības, 4 tūkst. ergoterapijas nodarbības, 4 tūkst. masāžas un 6 tūkst. fizikālās procedūras.

Ņemot vērā augsto pieprasījumu, piesaistīti jauni speciālisti. Šobrīd Kurzemes Rehabilitācijas centrā par pacientiem gādā trīs fizikālās medicīnas un rehabilitācijas ārsti, desmit fizioterapeiti, trīs ergoterapeiti, divas vispārējās aprūpes māsas, trīs masieri, trīs klīniskie psihologi, audiologopēds, uztura speciālists un darbinieku psihoemocionālās veselības kabineta koordinators.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, pacienti atzinīgi novērtē gan sniegto pakalpojumu klāstu, gan kvalitāti, tai skaitā speciālistu darbu.
Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis, atskatoties uz aizvadīto gadu, informē, ka gads bijis ļoti veiksmīgs un dinamisks, arvien pilnveidojot rehabilitācijas pakalpojumus gan stacionāra, gan ambulatorajiem pacientiem. Kurzemes Rehabilitācijas centra vadītāja Ulla Bambīte, sakot paldies ikvienam Rehabilitācijas centra darbiniekam, norādīja, ka attīstības un veiksmīga ikdienas darba pamatā ir profesionāla un saliedēta komanda, kas ik rītu sniedz iespēju uz darbu pie pacientiem doties ar prieku.

Par Kurzemes Rehabilitācijas centru
Kurzemes Rehabilitācijas centrā sniedz dažādus medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus, lai nodrošinātu indivīda ar funkcionēšanas traucējumiem atgriešanos vidē pēc dažādām iegūtām vai iedzimtām traumām/saslimšanām.

Kurzemes Rehabilitācijas centrā izbūvēta plaša fizioterapijas zāle ar specializētiem rehabilitācijas trenažieriem, kur pacienti var darboties gan paši, gan speciālistu uzraudzībā. Savukārt virtuālās realitātes telpā, kā arī izmantojot robottehnoloģijas, pacientiem iespējams veikt vingrinājumus, uzlabot kustību amplitūdu un sekot progresam ar jauno tehnoloģiju un spēles elementu palīdzību.

Centrā pieejamas daudzveidīgas hidroterapijas iespējas - ūdens un fizikālās procedūras, sāls istaba, siltumterapija, kā arī Latvijā unikāls baseins ar paceļamo grīdu un caurredzamu stikla sienu, nodrošinot, ka baseina dziļums tiek pielāgots pacientam un vingrojuma specifikai, savukārt speciālists var uzraudzīt vingrojumu izpildi, arī neatrodoties baseinā.
Centrā izbūvētajos un aprīkotajos kabinetos darbu veic fizikālās terapijas un medicīnas ārsti, fizioterapeiti, ergoterapeiti, audiologopēds, klīniskais psihologs un citi funkcionālie speciālisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: