Rīgas Doms un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija aicina uz ekumēnisku aizlūgumu par Japānas zemi un tautu un koncertu „Veltījums Japānai”, kas notiks sestdien, 26. martā, plkst. 18.00 Rīgas Domā.

„Pēdējās dienās mūs visus ir aizsniegušas ziņas par Japānas traģēdiju, kas ir nodēvēta par lielāko traģēdiju tautas vēsturē kopš II pasaules kara. Vairāki desmiti tūkstoši bojā gājušo, milzīgs skaits to, kas palikuši bez pajumtes”, pauž Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš. „Šāda traģēdija mūs neatstāj vienaldzīgus. Solidarizējoties ar Japānas zemi un tautu, Rīgas Doms aicina visus, kas vēlas paust savu atbalstu Japānas tautai, uz aizlūguma svētbrīdi un koncertu. Mēs nevaram būt vienaldzīgi un novērsties redzot, ka citi cieš. Mēs varam izteikt savu solidaritāti ar savu klātbūtni, ar mūziku, ar lūgšanu”.

Aizlūguma svētbrīdi vadīs Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskaps Guntars Dimants, Romas Katoļu baznīcas Latvijā Rīgas diecēzes arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankēvičs un citi kristīgo konfesiju vadītāji un pārstāvji.

Solidaritātes koncertā uzstāties atsaukušies mūziķi no Latvijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas. Koncertā piedalīsies Evija Martinsone /soprāns/, Raimonds Ozols /vijole/, Artis Sīmanis /saksofons/, vokālais ansamblis Luar, Tālivaldis Deksnis, Kristīne Adamaite un Roberts Hansons /ērģeles/. Programmā izskanēs  Palestrīnas, J.S. Baha, S. Franka, Ž. Masnē, J. Mediņa,  E. Dārziņa, N. Gothema, G. Grigorjevas un citu komponistu skaņdarbi.

Pasākuma laikā būs iespēja ziedot Japānas zemestrīcē cietušo cilvēku atbalstam, nododot līdzekļus Japānas Sarkanajam Krustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: