Šovasar Ventspils slimnīcu kā savu prakses vietu izvēlējušies 18 Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes 3. kursa studenti, divu nedēļu laikā gūstot praktiskas zināšanas un pieredzi, speciālistu uzraudzībā strādājot slimnīcā.

3. kursā jaunieši, lielākoties, vēl ir savas specializācijas izvēles priekšā, tāpēc jo īpaši būtiski, lai prakses vieta topošajiem veselības aprūpes nozares speciālistiem būtu atvērta, sniedzot plašu ieskatu  un atbildot uz visiem viņus interesējošajiem jautājumiem.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis tikās ar praktikantēm Elizabeti Reihu, Unu Krūmiņu, Anastasiju Dementjevu un Annu Bumbieri, lai iepazīstinātu ar slimnīcas attīstības plāniem un pārrunātu prakses norises gaitu.

Studenti praktizējās Neiroloģijas nodaļā, Ķirurģijas nodaļā, Traumatoloģijas un Mugurkaula ķirurģijas nodaļā, kā arī iepazinās ar Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas darbu. Kā būtiskāko priekšrocību, salīdzinot ar Rīgas slimnīcām, praktikantes norādīja ārstu un māsu atsaucību un draudzīgo attieksmi, parādot un mācot visu, par ko tiek izrādītā interese.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: