Dzīvojamā istaba līdzīgi kā virtuve ir telpa, kurā ikdienā uzturamies visvairāk, tādēļ likumsakarīgi, ka tās iekārtojums nolietojas daudz ātrāk nekā citās istabās. Var pienākt brīdis, kad vēlme telpai piešķirt jaunu ietērpu ir lielāka par līdzekļiem, kurus varam tam atvēlēt. Mums ir daži padomi un ieteikumi, kā atjaunot savu dzīvojamo istabu pat ar nelielu budžetu.

Interjera atjaunošanu visprātīgāk sākt ar atbrīvošanos no visa liekā – lietām, kas telpā uzradušās nejauši, bez vajadzības un pielietojuma. To darot, telpa kļūs tīrāka un kopumā mājīgāka. Ja negribat lietas saglabāt, atdodiet tās labdarībai. Gandrīz vienmēr ir arī kāda lielgabarīta mēbele, kas traucē un telpā neiederas – šis ir labākais brīdis no tās atbrīvoties. Svarīgi pievērsties interjera priekšmetiem, no kuriem negribat šķirties, bet, kuriem būtu jāatgriež to bijušais izskats vai ar nelielām pūlēm tas jāuzlabo. Noteicošās interjerā būs pārvērtības un uzlabojumi, kam tērēsiet budžeta lielāko daļu, taču iegūsiet vizuāli pamanāmāko rezultātu.

  • Piešķiriet sienām krāsu

Krāsa interjerā ir viens no pieejamākajiem veidiem, kā pilnībā pārveidot savas dzīvojamās istabas izskatu. Ja sienas klāj tapetes, kas laika gaitā ir zaudējušas savas vizuālās kvalitātes, tad tapešu noņemšana un sienu krāsošana ir pārbaudīts veids interjera atjaunošanai. Izmantojiet iespēju vienu no telpas sienām pārvērst par akcenta sienu, lai piešķirtu telpai raksturu.

  • Logi un durvis

Neatlieciet uz vēlāku laiku logu un durvju pārkrāsošanu, bez tām telpa neizskatīsies svaiga un atjaunota.

  • Gaismekļi

Telpas apgaismojums būtiski ietekmē tās vispārējo noskaņu. Apgaismes ķermeņu dizains, forma un materialitāte raksturo savas laika interjera stilu un, protams, pašu pircēju tā brīža gaumi. Piemeklēti jauni gaismekļi izmainīs ne tikai telpas noskaņu, bet arī palīdzēs Jums izveidot vienotu interjeru. Izvēloties padomājiet, vai gribat telpā siltu vai neitrālu gaismu. Ar gaismekļu palīdzību, izveidojiet telpā jaunu zonējumu. Griestu lampu, kas dod kopējo apgaismojumu, papildiniet ar vietējo apgaismojumu pie dīvāna vai atpūtas krēsla.

  • Tekstils

Vai ir kāds spilvens vai lampas abažūrs, kas Jums tiešām patīk? Mēģiniet atrast tādus pašus vai līdzīgus audumus un pasūtiet jaunus akcentus savai viesistabai. Apnikuši vecie spilveni? Ne vienmēr tie uzreiz ir jāizmet - padomājiet par to dekorēšanu ar pušķiem, bārkstīm, pogām vai pērlītēm, lai pārsteigtu un iegūtu neatkārtojamus materiālu un krāsu salikumus.

  • Logu deko

Ja viesistabai ir klasisks logu noformējums ar plāniem dienas un smagiem nakts aizkariem – nomainiet tos abus pret daļēji caurspīdīgiem dienas aizkariem vai romiešu žalūzijām. Šāds loga noformējums telpai piedos gaišu un aicinošu noskaņu.

  • Mēbeles

Iespējams, Jums būs nepieciešama kāda jauna mēbele. Piemēram, kafijas galdiņš vai ērts atpūtas krēsls, bet pirms tam apskatiet, vai Jums jau nepieder kāda mēbele, ko ar darbu un izdomu iespējams pārvērst neatkārtojamā interjera priekšmetā. Ja izlemjat ietaupīt un atjaunot mēbeles pašu spēkiem, tad vērts izlasīt šo rakstu.

  • Tepiķis

Laiks, kad tepiķis maksāja veselu bagātību, sen ir pagājis. Tepiķi, pateicoties mūsdienīgajiem izgatavošanas paņēmieniem, tekstūru un materiālu dažādībai, ir kļuvuši viegli pieejami un daudzveidīgi izmantojami telpu iekārtojumā.

  • Sēžammaiss un pufs

Izsēdētam dīvānam ir alternatīvā - sēžammaisi visiem ģimenes locekļiem. Izmēģiniet! Jūs pat nevarat iedomāties, cik tie ir ērti un mugurai patīkami. Sēžammaisiem piestāvēs pārītis pufu kafijas galdiņu vietā. Vairāk par mīksto mēbeļu izvēl var lasīt šeit.

Sveces ir lielisks veids, kā panākt telpā tūlītēju mājīgumu.

Lasi vēl