Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut Luksemburgā reģistrētai "Vitol Holding II S.A." iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār SIA ""Ventspils nafta" termināls", informē KP pārstāvji.

"Vitol Holding II S.A." ir Luksemburgā reģistrēta sabiedrība, kas nodarbojas ar holdingkompāniju pārvaldību dažādās nozarēs visā pasaulē.

"Vitol" netieši - caur Nīderlandē reģistrēto "Martank B.V." - pieder 51% ""Ventspils nafta" termināls" kapitāldaļu, tādējādi pirms apvienošanās "Vitol" jau ir kopīga izšķiroša ietekme ""Ventspils nafta" termināls".

Savukārt ""Ventspils nafta" termināls" sniedz naftas un naftas produktu pārkraušanas, uzglabāšanas un transportēšanas pakalpojumus "Vitol" saistītai sabiedrībai "Ventspils Tank Services S.A".

Tādējādi apvienošanās rezultātā tiks ietekmēts vertikāli saistīts tirgus - naftas un naftas produktu pārkraušanas tirgus. Pastāv vertikāla saikne starp naftas un naftas produktu pārkraušanas pakalpojumu, ko piedāvā jeb pārdod ""Ventspils nafta" termināls" un ko pērk "Ventspils Tank Services S.A.".

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka ""Ventspils nafta" termināls" 2021. gadā strādāja ar 35,605 miljonu eiro apgrozījumu un 8,996 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma finanšu dati par 2022. gadu vēl nav publiskoti.

Kompānija reģistrēta 2003. gadā, un tās pamatkapitāls ir 21,48 miljoni eiro. ""Ventspils nafta" termināls" kapitālā 51% pieder Nīderlandes "Martank B.V.", bet 49% - "VTTI Terminals II B.V.".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: