Ir vairāki iemesli, kāpēc cilvēki nolemj pievērsties uzņēmējdarbībai. Viens no tiem – būt neatkarīgiem, darīt darbu, kas patīk, patstāvīgi pieņemt lēmumus un īstenot tos. Par šādu iespēju aizdomājas daudzi, bet ne visi uzdrošinās to īstenot. OliTable komandai – Oļģertam un Lindai Rudzrogām – ir sava koncepcija un mērķi, viņi ir pārliecināti, ka darot var paveikt ļoti daudz.

Galvenais – nebaidīties.

Rudzrogu ģimenes uzņēmums OliTable darbojas Ventspils novada Vārves pagastā. Mēbeļu ražotne ir glīti un pārdomāti iekārtota, pamazām top arī biroja telpa. Oļģerts gatavo augstas kvalitātes mēbeles, pārsvarā galdus, bet Lindas galvenais uzdevums ir mārketinga jautājumi. Ventas Balss jau iepriekš bija viesojusies pie uzņēmēja. Savu pirmo CNC iekārtu Oļģerts uzmeistaroja pats. Sākotnēji tika gatavoti dažādi dekori un glītas kastes, kurās uzglabāt alus pudeles. Savu darbošanos uzņēmējdarbības jomā Oļģerts iesāka ar sadarbības partneri, bet šobrīd turpina īstenot savas idejas patstāvīgi.

Nepieciešamās zināšanas un atbalstu Oļģerts ieguvis, piedaloties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Ventspils biznesa inkubatora programmā, savukārt profesionālas CNC iekārtas iegādei izmantojis iespēj saņemt LEADER programmas finansējumu. Vaicāts, kāpēc nolēmis uzsākt galdu un citu mēbeļu ražošanu, Oļģerts Rudzroga norāda, ka tas ir bijis loģisks sava hobija un uzņēmuma attīstības solis: «Attīstoties biznesam, sapratu, ka vēlos izmēģināt savus spēkus mēbeļu ražošanā. Mēbeles tiek ražotas no kvalitatīva bērza saplākšņa, ko uzņēmumam piegādā Latvijas finieris. Mēbeles ir vienkāršas, tām ir skandināvisks dizains. Pircējiem patīk vienkāršas un saprotamas lietas. Pirmais šeit izgatavotais galds nonāca pie sava pircēja Amerikā ar Etsy veikala starpniecību.» Tā kā šobrīd vislielākā interese par Ventspils novadā saražotajām mēbelēm ir Amerikas pircējiem, ir svarīgi, lai prece, mērojot tālo ceļu, būtu labi iepakota un pa ceļam netiktu sabojāta. Arī šajā jomā tika meklēti un atrasti dažādi risinājumi, kā nodrošināt labu iepakojumu, par ko pircējs ir gandarīts. «Ņemot vērā to, ka šobrīd lielākā daļa mūsu produkcijas nonāk Amerikas tirgū, arī savu mārketingu attīstām šajā virzienā. Mēs esam elastīgi sadarbībā ar klientiem. Piemēram, ja pircējs vēlas konkrētus galda izmērus, spējam tos pielāgot izteiktajām vajadzībām. Ar laiku, ja radīsies interese, virzīsim savu preci arī uz Eiropas un Skandināvijas tirgu. Tāpat izpildām arī pasūtījumus tepat, Ventspilī. Esam atvērti sadarbības piedāvājumiem,» stāsta Linda.

«Vienmēr ir liels prieks saņemt labas atsauksmes par mūsu produkciju. Labprāt komunicēju ar pasūtītājiem, jo tikai tā var nonākt pie vēlamā rezultāta. Man ir svarīgi, ka pasūtītājs saņem tieši tādu preci, kādu bija iecerējis nopirkt, kāda viņam ir vajadzīga. Priecājamies, ja klients ir dalījies ar attēliem, kuros redzams, kā mūsu mēbeles izskatās konkrētās telpās. Tādējādi arī mums rodas jaunas idejas mūsu mēbeļu pielietojumam,» uzsver Oļģerts, piebilstot, ka klienti ļoti pozitīvi novērtē gan kvalitāti, gan piegādes ātrumu, gan iepakojumu. Ikviena pozitīva atsauksme motivē darboties vēl vairāk. Domājot par nākotnes plāniem, neapšaubāmi ģimenes uzņēmums OliTable vēlas palielināt pārdošanas apjomus. «Galvenais ir nebaidīties un noticēt saviem spēkiem. Esam liels atbalsts viens otram. Iesākām ar mazu sīkumiņu ražošanu, par ko daudzi sākumā pat smīkņāja, bet svarīgākais ir noticēt savai idejai un virzīties uz priekšu, nebaidīties arī no kritieniem un zināmām neveiksmēm, kas attīstības ceļā ir neizbēgamas,» turpina Oļģerts.

Sarunas izskaņā vēlot OliTable komandai izaugsmi un visu ideju īstenošanu, Ventas Balss vēlējās uzzināt, kāpēc Amerikas pircējam patīk Latvijas bērza koka mēbeles, kas tapušas mūspusē. Linda sacīja: «Klienti Amerikā novērtē personisku komunikāciju un iespējas saņemt tieši savām vajadzībām atbilstošas mēbeles. Viņiem ļoti svarīgs ir arī piegādes ātrums un drošais un pārdomātais iepakojums, kas pasargā mēbeles, mērojot ceļu pāri okeānam. Bet galvenais, protams, – pašu mēbeļu kvalitāte. Izpratne par kvalitatīvām, teicami apstrādātām mēbelēm pasaulē atšķiras. Mūsu Etsy veikalā iespējams iepazīties ar uzticamām klientu atsauksmēm – augstā kvalitāte viņus tiešām pārsteidz! Sākumā sevi jāpierāda, un tad jau tavā vietā runā atsauksmes!»

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Jana 08.07.2023, 09:20:04

    Malači. Galvenais nemeklēt sadarbību ar nepareiziem cilvēkiem. Lai izdodas!

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 08.07.2023, 13:29:46

    Tō ir makten fein,ka viss tō liet ir ekš Vārv Pagast,ne ekš Ventspil (Windau) Valstpilset.
    Kur pe valdišan Lembergist šaik,tur no privāt Bisness nekas ne būt iznākt,ja nemaksat tiem Desmito tiess,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: