Protesta akcija, kurā šodien apvienojušies pasažieru pārvadātāji un kravu pārvadātāji, iedvesmojusi arī citus. Rīgā, pie prezidenta pils, notiek manifests, kurā iedzīvotāji protestē pret Latvenergo tarifu paaugstināšanu no 1. aprīļa.

 Šodien transporta darbinieki protesta akcijā demonstrē iespējamo modeli, kas varētu pārvērsties par realitāti, ja valdība īstenos nākamajam gadam plānotos budžeta konsolidācijas pasākumus. Akcijā piedalās ne tikai pasažieru, bet arī vairāku nozaru kravu pārvadātāji.

Latvijas Autopārvadātāju nacionālās asociācijas izpilddirektors Oskars Juhnevičs lēš, ka uz Rīgu devušās 150–200 kravas automašīnas – kokvedēji, kravas furgoni, automašīnas ar puspiekabēm –, lai aptuveni plkst. 10.30 nobrauktu gar prezidenta pili.

Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociācijas priekšsēdētājs Andis Araks uzsver, ka šī akcija ir tikai sākums: «Ja tai nebūs rezultātu, domāsim par nākamo soli.» Kravas pārvadātāju galvenā prasība ir uzsākt ceļu infrastruktūras atjaunošanu, kā arī atvērt un sakārtot stāvvietas uz Latvijas ceļiem atbilstoši Eiropas Savienības prasībām un pieņemtajai praksei. Ventas Balsij neizdevās noskaidrot, vai uz Rīgu devušies arī kravas pārvadātāji no Ventspils, taču, kā atzīst Araks, ventiņpuses meža izstrādātāji esot kūtri un neesot atsaukušies uz akcijas organizatoru aicinājumu. 

Foto: Juris Ģigulis

Ventspils reisa autobusu vadītāji Vladislavs Odorskis (no labās), Imants Tropiņš un viņu kolēģis no M&D Boriss Kāpbergs atbalsta akciju. Valsts dotāciju samazinājuma gadījumā uzņēmumiem būtu grūti izdzīvot. Liela daļa braucēju ir invalīdi, bērni bāreņi un citas iedzīvotāju kategorijas, kuru pārvadāšanu apmaksā valsts.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: