"Ziedot.lv" aicina grūtībās nonākušas ģimenes no visiem Latvijas reģioniem pieteikties atbalstam, lai arī šosezon saņemtu sēklas, stādus un dārza piederumus, tādējādi pašu spēkiem izaudzējot pārtiku savam saimes galdam, informē "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Kopš 2017. gada Borisa un Ināras Teterevu fonds īsteno labdarības programmu "Pats savam saimes galdam", kas atbalsta Latvijas bezpeļņas organizāciju centienus iesaistīt grūtībās nonākušus, taču uzņēmīgus un rosīgus savas apkaimes iedzīvotājus darbos, kas uzlabo viņu dzīves apstākļus. "Ziedot.lv" šajā programmā iesaistās jau trešo gadu, izsniedzot centīgām, grūtībās nonākušām ģimenēm, arī senioriem un daudzbērnu ģimenēm, sēklas, stādus un dārza piederumus.

Īstenojot projektu ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu, "Ziedot.lv" plāno aptvert vairākus desmitus sociālā riska ģimeņu no dažādiem Latvijas reģioniem, kuras pēc pašu iniciatīvas būs izteikušas vēlmi aktīvi līdzdarboties sava materiālā stāvokļa uzlabošanā. Mazaizsargātie cilvēki no dažādiem Latvijas reģioniem, tostarp ģimenes ar zemiem ienākumiem, personas ar invaliditāti, seniori, daudzbērnu ģimenes, varēs saņemt nepieciešamo atbalstu mazdārziņa ierīkošanai.

"Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta atzina,ka šī gada ekonomiskā situācija ir draudīga sociāla riska ģimenēm, augstie komunālie maksājumi ir radījuši grūtības daudzām Latvijas ģimenēm. Tādēļ programma "Pats savam saimes galdam" dod iespēju pavasara, vasaras sezonā iekopt mazdārziņu un tajā izaudzēto ražu sagatavot ziemas sezonai

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: