Divas dienas Zemessardzes 46. kājnieku bataljona šautuvē notika mācības, pirms kurām zvērestu nodeva septiņi jaunie zemessargi.

Pieci no jaunajiem zemessargiem bijušie jaunsargi, kuri tikko nokārtojuši gala noslēguma testus jaunsargu 4.apmācību posmā un atgriezušies no nedēļu garās Jaunsardzes nometnes Kājnieku skolā Alūksnē. Kā sarunā apliecināja visi zvērestu nodevušie, viņi nedomā apstāties pie sasniegtā un ir motivēti aktīvi iesaistīties bataljona aktivitātēs un zemessargu apmācībās. Jaunsardzē iesāktajam viņi kā loģisku turpinājumu redz darbošanos Zemessardzē, lai apgūtu militārās zinības un prasmes.

Zemessardzē brīvprātīgi var stāties ikviens, kurš jūt aicinājumu, vēlas apgūt militāras zināšanas pieredzējušu virsnieku un instruktoru vadībā, pārbaudīt savas spējas, piedalīties valsts aizsardzībā un būt noderīgs sabiedrībai.

Paaugstinātas bīstamības nodarbībās „Kaujas šaušana ar triecienšauteni” jau piedalījās arī bataljona jaunie zemessargi. Šī ir viena no vissvarīgākajām nodarbībām visā zemessargu gada apmācības ciklā, jo zemessargiem bija iespēja iepriekšējās nodarbībās apgūtās prasmes pielietot un pierādīt šautuvē. Mācību mērķis bija dot zemessargiem zināšanas un prasmes, lai tie patstāvīgi mācētu pielietot precīzas šaušanas pamatprincipus, piešaut ieročus un ieņemt dažādus šaušanas stāvokļus.

 

Šaušanas nodarbības vadītāja rotu komandieri kapteiņi Staldzis Veckracis un Uldis Priede. Savukārt šaušanas nodarbības vadītāja palīgi un drošības kontrolieri bija virsleitnants Mareks Pētersons un štāba virsseržants Aldis Jansons, kuru uzdevums bija vērīgi seko līdzi zemessargu darbībai šaušanas laikā.

 

Drošības apsvērumu dēļ šautuvē neiztikt bez apķēdējuma nodaļas. Tie ir zemessargi, kuri tiek izvietoti apkārt šautuvei drošā attālumā un seko, lai nepiederošas personas neiekļūst šaušanas sektorā. Kā saziņas līdzekļi tiek izmantotas rācijas, lai nepārtraukti sazinoties varētu kontrolēt apvidu, kas no visām pusēm ieskauj šautuvi. Tādas pašas nodarbības notika arī 19. un 20.martā.

 

Daļa no bataljona zemessargiem šajā nedēļas nogalē arī piedalījās 1.Zemessardzes novada organizētajās prettanku lielgabalu apkalpju apmācībās Kuldīgā.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: