Ir pagājis vēl viens izaicinājumiem bagāts gads. Gads, kurā mēs patiesi novērtējām savu brīvību un neatkarību. Gads, uz kuru atskatoties varam redzēt pilsētas attīstību un izaugsmi. Gads, kurš nesis pārbaudījumus, panākumus un sasniegumus.

Es vēlos pateikt lielu paldies visiem tiem ventspilniekiem, kuri šajā sarežģītajā un rūpju pilnajā laikā ir parūpējušies par savu un savu tuvinieku veselību un drošību, kā arī veltījuši atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem.

Īpašu uzslavu vēlot teikt tiem, kuri strādā apstrādes rūpniecībā – šogad sasniegts vēsturiski labākais rezultāts, kas panākts tūkstošiem ventspilniekiem cītīgi strādājot. Tas savukārt nozīmē, ka tūkstošiem ventspilnieku ģimeņu ir stabils darbs, stabili ienākumi un drošības sajūta, domājot par rītdienu.

Šogad Ventspilī norisinājās zīmīgs notikums - kopīgi atklājām zinātnes centru ''VIZIUM''! Vietu, kur gan mazi, gan lieli var iegūt zināšanas un prasmes. Vien dažu mēnešu laikā to ir apmeklējuši vairāk nekā 100 000 apmeklētāju.

Taču pilsētas attīstība pie tā neapstājas. Turpinām darbu arī pie citiem projektiem - Kurzemes rehabilitācijas centrs jau uzņem pirmos pacientus, lidostas rajonā drīzumā tiks uzsākta vēl vienas ražošanas ēkas būvniecība, tāpat nobeigumam tuvojas jaunā Gāliņciema bibliotēka un Rodeļu trase Piedzīvojumu parkā.  

Enerģētiskās krīzes un strauji augošās inflācijas apstākļos neesam aizmirsuši par pensionāriem un maznodrošinātajiem. Ventspils ir vienīgā pašvaldība, kur līdz pavasarim nepaaugstināsies apkures tarifs. No Jaunā gada paaugstināsim pabalstu medikamentu iegādei un izvērtēsim arī citu pabalstu palielināšanas iespējas pensionāriem un maznodrošinātajiem. Būtiski palielināsim atbalsta programmu jaunu pedagogu piesaistei, lai mūsu bērniem būtu iespēja saņemt vislabāko izglītību.

Mēs tiecamies uz to, lai mūsu pilsēta būtu tāda, kādā vēlamies dzīvot. Turpinām aktīvi strādāt, lai radītu aizvien jaunas darba vietas un izvērtējam iespēju iesaistīties jaunu dzīvojamo māju celtniecībā.

Dārgie ventspilnieki, novēlu, lai Ziemassvētkos un Jaunajā gadā varam tikties kopā drošos apstākļos! Lai jums visiem veselība un gaišas domas Kristus piedzimšanas dienu sagaidot! Lai Jaunais gads atnes panākumus un veiksmi!

Cieņā,

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: