Pienāk diena, kad jūsu pusaudzis vēlas jaunu telefonu. Telefonu, kas nav “podziņtelefons”, bet viedtālrunis, ar kuru viņš var sazināties, tērzēt vai pārlūkot internetu un sociālos medijus. Kā orientēties, ja modeļu vilinājums ir tik liels, ka viegli pārkāpt ģimenes budžeta uzliktās sarkanās līnijas. Šajā rakstā īsumā par uzdevumu, ko viegli izpildīt, ja zināt kā.

Svarīgi apsvērumi pirms telefona iegādes

Pusaudzis var būt nelokāms attiecībā uz vēlmi iegūt telefonu, kā arī par to, kāda veida telefonu viņš vēlas. Vienīgi jūs pazīstat savu bērnu un varat pieņemt lēmumu. Saskaņā ar jūsu vēlmēm un iespējām, ir daudz variantu lētiem un dārgākiem tālruņiem pusaudžiem bez piekļuves vai ar piekļuvi internetam. Galu galā rēķinu apmaksāsiet jūs. Pirms ķeraties pie tālruņa izvēles, atceraties, ka jaunais telefons ir arī jauna atbildības pakāpe, kurai bērnam jābūt gatavam. Pajautājiet sev, vai jūsu pusaudzis spēj rīkoties atbildīgi  - glabāt telefonu drošībā, nedalīties ar piekļuves kodiem un citu sensitīvu informāciju, neiesaistītos nejaušos interneta kontaktos. Noteikti šos jautājumus pārrunājiet ar savu pusaudzi, tāpat par dažādu lietotņu izmantošanu un interneta vides riskiem. Ja esat guvuši pārliecību, ka bērns ir gatavs jaunai atbildības pakāpei, laiks izvēlēties telefona modeli.

Ierīces iegāde

Viens no pirmajiem variantiem, kas nāk prātā, ir iegādāties lietotu telefonu, taču jāņem vērā, ka veco telefonu operētājsistēmas bieži vairs netiek atjauninātas, bet tas nozīmē, ka telefona funkcionalitāte un arī drošības iestatījumi nedarbojas pilnā apjomā. Tādēļ jauna telefona iegāde būs prātīgs lēmums ilgtermiņā.

Android telefoni

Android tālrunis ir lētākais risinājums jaunam viedtālrunim. Huawei un Samsung piedāvā jaunus viedtelefonus, sākot jau no 150 EUR.  

Samsung Galaxy A13lieliska izvēle, ja meklējat funkcionālu un lētāku Android tālruni pusaudzim. Ierīce piemērota mobilai fotogrāfēšanai, izmantojot Quad Camera optiku, kas sastāv no 50 MP galvenās kameras, platleņķa kameras, dziļuma kameras un makro kameras. Priekšējā kamera nodrošina atraktīvu pašbilžu uzņemšanu. Nopēkami modeļi ar 3GB/4GB/6GB operatīvo atmiņu un iekšējo atmiņu 32GB/64GB/128GB. Telefonam Dolby Atmos skaņas kvalitāte audio satura baudīšanai. 

Drošībai Samsung Knox, kas jau no paša sākuma ir iebūvēts tālruņa programmatūrā, piedāvā daudzslāņu drošību, aizsargājot sensitīvāko informāciju no ļaunprātīgas programmatūras draudiem.

Ja esat ģimene, kas kopīgi fano par videospēlēm un gribat iepriecināt savu pusaudzi ar telefonu, kuram nebūs līdzvērtīgu, tad Ķīnas uzņēmuma Poco viedtālrunis Poco F4GT 5G būs laba izvēle. Telefona jauda paredzēta, lai spēlētu video spēles. Tam pat barošanas vads pievienojas pie korpusa tā, lai telefona lādēšanas laikā nevajadzētu pārtraukt spēli. Telefona korpusā iestrādāti izbīdāmi taustiņi, lai spēlētu “šaušanas” un dinamiskās “auto sacīkšu” spēles. Bez taustiņiem telefonam ir skārienjutīgs ekrāns, lai izbaudītu katru spēles niansi. Krāsu kontrasts ļauj baudīt video spēļu grafikas kvalitātes. Telefonam ir 4 skaļruņi (parastam telefonam tikai 2), lai pilnībā izbaudītu zemēs un augstās skaņu frekvences.

iOS tālruņi pusaudžiem

iPhone telefoni, protams, ir ļoti populāri arī bērnu un pusaudžu vidū. Tomēr jūs, iespējams, neesat gatavi maksāt par pirmo viedtālruni tik augstu summu. Šajā jautājumā ir iespējams kompromiss, iPhone jaunajiem faniem piedāvājot izskatīgo, veiktspējīgo un finansiāli izdevīgo Apple iPhone viedtālruņu sēriju. Konkurētspējīgie iPhone 11 tālruņi pieejami vairākās atmiņu versijās 64GB, 128GB, 256GB un 512 GB, tādējādi pielāgojoties pat visietilpīgāko multivides failu uzglabāšanai.  Telefonam ir divas kameras, akumulators visai dienai, izturīgs stikliņš, ātrs procesors, iespēja uzņemt 4K video ar ātrumu 60 kadri sekundē, foto un video nakts režīms. Drošībai Face ID – visu laiku drošākā sejas autentifikācija.

Viedtālruņu lietošanas noteikumi

Skaidru noteikumu noteikšana un ievērošana palīdzēs saglabāt līdzsvaru starp viedtālruņa lietošanu un  mācībām skolā, tikšanos ar draugiem un pienākumiem mājās. Māciet pusaudzim nekad nemaksāt un neko nepirkt internetā bez jūsu piekrišanas, saglabājiet atklātu dialogu par tiešsaistes darbībām un regulāri pārrunājiet par kaitīgām vai bīstamām darbībām internetā. 

Visus rakstā minētos telefonus varat iegādāties no 220.lv – lielākā tiešsaistes interneta veikalā.

Lasi vēl