Pagājušās nedēļas nogalē, 2.un 3. jūlijā Lucavsalas un Upesciema petankas laukumos notika Latvijas čempionāts petankā sieviešu un vīriešu komandām. Ventspils kērlinga klubs tika pārstāvēts ar diviem sieviešu un vienu vīru trijniekiem.

Šogad sacensības notika divās spēļu dienās, sestdien tika noskaidrotas labākās četras komandas, kas nākamajā dienā turpināja cīnīties par uzvaru čempionātā.

Dāmu konkurencē astoņas komandas sestdien Lucavsalā aizvadīja apļa turnīru, kurā bez zaudējumiem cīnījās Ventspils kērlinga kluba komanda, kurā startēja Inga Apmane, Eva Martinsone, Agita Puriņa, Aija Rudzīte. Pirmajā četriniekā iekļuva arī sporta kluba Boule komanda, kurā bija iesaistījusies arī ventspilniece Aida Pētersone. Savukārt, otram ventspilnieču trijniekam, kur kopā ar pieredzējušajām spēlētājām Jautru Grosbārdi un Silvu Vensbergu startēja čempionāta debitante Kristīne Ulberga, neizdevās kvalificēties nākošās dienas startiem. Diemžēl, Upesciema laukumi Ventspils komandai nebija veiksmīgi, un nācās samierināties ar ceturto vietu čempionāta kopvērtējumā. Savukārt Aida Pētersone kopā sporta kluba Boule dāmām izcīnīja sudraba medaļas. Par Latvijas čempionēm kļuva Ērģemes kluba trijnieks, bet bronzas medaļas izcīnīja Lapmežciema komanda.

Vīru konkurencē piedalījās četrpadsmit komandas, kas tāpat, kā sievietes, aizvadīja divu dienu turnīru. Arī ventspilnieku trijnieka vīriem Raido Blumbergam, Naurim Bogdanovičam un Andrim Padrevicam pēc ļoti veiksmīga sestdienas Lucavsalā un pirmajām trīs uzvarām svētdien Upesciema laukumos, tomēr cīņā par čempionu titulu neizdevās iegūt divas uzvaras pret sporta kluba Upesciema «Warriors» vīriem, kas atkārtoti kļuva par Latvijas čempioniem trijnieku disciplīnā.

Nākamās Latvijas čempionāta sacensības notiks 23.jūlijā Ventspilī, kur Piedzīvojuma parka petankas laukumos sievietes noskaidros Latvijas čempioni vienspēlēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: