Mājokļa iekārtošana nereti ir visai sarežģīts process. Mēs atrodam idejas, kā iekārtot dzīvokli vai māju, taču realitātē ne vienmēr izdodas tā, kā bildēs. Realitātē istabas varbūt ir mazākas vai šaurākas, kā arī ne vienmēr visas dekorācijas ir savienojamas ar maziem bērniem vai mājdzīvniekiem.

Neatbilstošu mēbeļu izvēle

Nepareizs un nepraktisks mēbeļu izvietojums, kā arī pārlieku lielas mēbeles var radīt problēmas. Tā ir visai bieži pieļauta kļūda, jo cilvēki ne vienmēr pievērš pietiekami daudz uzmanības mēbeļu izmēriem, it īpaši, ja iegādājas mēbeles internetveikalā. Tad mēbeles nevar apskatīt realitātē, un daudziem ir grūti iztēloties, cik lielas tās būs. Tas gan nenozīmē, ka gultas rāmis vai viesistabas dīvāns ir jāiegādājas tikai fiziskā veikalā. Internetā pilnīgi mierīgi var iegādāties jebkuru mēbeli, bet nedrīkst aizmirst par izmēriem. Noteikti vairākas reizes izmēri brīvo vietu savā istabā, kā arī apskati internetveikalā norādīto izmēru tabulu. Ņem vērā arī noskatītās mēbeles stilu – ja tai būs dažādi izliekumi un stilizēti dekori, tā var vizuāli izskatīties lielāka un aizņemt nedaudz vairāk vietas, kā domāts. Telpās mēbeļu izmēram ir liela nozīme, bet pagalmā parasti pietiek vietas visam. Dārza galdi vai dīvāni var būt arī nedaudz lielāki, kā iztēlojies, jo pagalmā tas problēmas neradīs.

Tāpat arī mēbeļu izvietojums ir svarīgs. Ja izvēlējies atbilstoša izmēra mēbeli, tad neaizmirsti, ka tā ir arī jānovieto pareizā vietā. Ja telpa ir plaša, tad izskatīsies dīvaini, ja visas mēbeles būs gar sienām, bet, ja telpa ir maza, tad istabas vidū milzīgs dīvāns nebūs praktisks. Ja ir jāiekārto pilnīgi tukšs dzīvoklis vai māja, tad var būt grūti iztēloties, kā visas noskatītās mēbeles kopā izskatīsies, tāpēc neiegādājies visas mēbeles uzreiz. Sāc ar tām, par kurām esi pilnīgi drošs, ka tieši šī mēbele ir atbilstoša un tāda, kas tev patīk. Pēc tam vari pamazām pievienot pārējās mēbeles. Jo vairāk istabu aizpildīsi, jo vieglāk būs saprast, kas vēl tur nepieciešams, vai kas tomēr nav vajadzīgs.

Apgaismojumam ir nozīme

Apgaismojums ir tā lieta, kam daudzi nepievērš uzmanību. Ja tavos logos regulāri iespīd saule, un logu ir pietiekami daudz, tad apgaismojums nesagādās galvassāpes. Pāris parastas lampas radīs pietiekami daudz gaismas vakaros un lietainā laikā. Tomēr ne visiem ir paveicies ar lielisku dabisko apgaismojumu. Ja ir tikai viens logs, un saules gaisma nekad tieši neiespīd, tad būs nepieciešams vairāk mākslīgās gaismas, lai būtu pietiekami gaišs. Pustumsā nevienam nepatīk ilgstoši uzturēties, it īpaši, ja ir jāstrādā vai jāpilda mājasdarbi. Nepietiekams apgaismojums var radīt arī problēmas ar redzi, tāpēc pievērs uzmanību apgaismojumam telpās.

Griestu lampa ne vienmēr radīs pietiekami daudz apgaismojuma visā telpā, it īpaši, ja telpa ir plaša. Tomēr ir jāizvēlas arī pietiekami liela lustra ar vajadzīgo spuldzīšu skaitu, lai varētu normāli apgaismot istabu. Lustru izvēle nebūt nav viegla, jo lielās lustras, kurās ir daudz spuldzīšu, nereti ir visai masīvas. Vienkāršu un askētisku lampu ne vienmēr izdodas viegli atrast. Tāpēc tu vari izlīdzēties ar cita veida lampām. Piemēram, grīdas lampas ir lielisks veids, kā radīt papildu gaismu tavā telpā. Un pats labākais ir tas, ka grīdas lampas tu vari ērti pārvietot, uz kuru istabas stūri vien vēlies. Grīdas lampas vienmēr būs noderīgas un praktiskas, kā arī to dizaini bieži vien ir patīkamāki kā lustru dizaini.

Lasi vēl