Kļūmes dēļ Ventas tilta automātiskajā sistēmā iedegās tablo, kas liecināja par tilta  pacelšanu. Uz tilta veidojās automašīnu rinda.

Par notikušo pirmdienas vakarā ap plkst. 21.30 ziņoja kāds satiksmes autobusa  pasažieris. Braucot virzienā no pilsētas centra, tieši pirms tilta iedegušās sarkanās gaismas – tātad tiks pacelts tilts.

Autobusa šoferis kādu laiciņu gaidījis, tad sācis stumdīties, lai apgrieztos pretējā virzienā un varētu šķērsot Ventu pa Apvedtiltu. «Braucot ārā no tilta apļa varēja redzēt, ka pacelšanas zīmes, kas atrodas tālāk no tilta, kā arī otrajā krastā, nedega. Tilts no abām pusēm bija piepildīts ar mašīnu rindām. Kāpēc tā notika?,» vaicā  pasažieris.

Šo pašu jautājumu Ventas Balss uzdeva Brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietniekam Arnim Mazalim. Viņš notikušo apstiprināja: «Pagaidām nezināmu iemeslu dēļ nostrādāja automātika pie paša tilta – iedegās tilta pacelšanas zīmes. Šobrīd speciālisti strādā, lai noskaidrotu kļūmes iemeslu.» Tablo iedegšanās signāls bijis redzams arī tilta vadības dienestā, taču manuāli to atslēgt nav izdevies. Nācies izsaukt paceļamā tilta mehānismus apkalpojošās firmas speciālistus, kas tablo izslēdza uz vietas. Arnis Mazalis atvainojas cilvēkiem, kuriem nācies izjust neērtības.

Kuģu satiksmei tilta paceļamās daļas atvēršana līdz šim nav bijusi nepieciešama, taču lai to uzturētu darba kārtībā, tilta vidējo daļu regulāri – reizi nedēļā, visbiežāk naktī no sestdienas uz svētdienu – atver.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: