Teātra namā „Jūras vārti“ 17. martā notiks komponista, pianista, ērģelnieka Aivara Kalēja jubilejas autorkoncerts „Skaņu Kalējs Aivars: Kamermūzikas meditācijas“.

 

Koncertā piedalās izcili profesionāļi – soprāns no Vācijas Martina Dēringa (attēlā), flautiste Ilze Urbāne, tenors Ingus Pētersons un, protams, pats Aivars Kalējs. "Rakstu mūziku, kas ir labāka par mani. Pierakstu to tikai tad, kad no skaņām netieku vaļā. Tas man ir kaut kas īpašs, tāpēc pret šo darbu jūtu bijību," atklāj komponists Aivars Kalējs, kurš šogad svin savu 60. dzimšanas dienu.

 

Viens no tuvākajiem Aivara Kalēja mūzikas instrumentiem ir ērģeles, toties koncertprogrammā SKAŅU KALĒJS AIVARS: KAMERMŪZIKAS MEDITĀCIJAS iekļauti kamermūzikas darbi klavierēm, balsij un flautai. Pirmajā daļā izskanēs Aivara Kalēja Parīzē, Arhipelāga koncertzālē notikušā autorkoncerta atkārtojums. Šajā programmā iekļauti vairāki darbi Piemiņai: veltījums mātei, tuviem komponistiem: etīdes, kas veltītas Sergejam Rahmaņinovam un Frederikam Šopēnam, divi madrigāli soprānam, flautai un klavierēm, kā arī skaņdarbs komponista pedagoga Ādolfa Skultes piemiņai.

 

Koncerta otrā daļa veltīta radio Klasika 15 gadu jubilejai. Programmu veidos daļas: Neakadēmiski - Divi no viena - Odiseja – Cafe Musical – Skaisto melodiju lokā un Alternatīvās mūzikas vakars. Šīs dziesmas festivāla Latvijas Jaunās mūzikas dienas koncertā pirmo reizi izskanēs solo balsij - soprānam. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: