Lai gan tuvojas gada tumšākais laiks, šomēnes atzīmējam divus mūsu tautai svarīgus notikumus: Lāčplēša dienu, kad latviešu tauta apvienojās, lai kopā cīnītos par Latvijas brīvību, un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, kad mūsu priekšteči, cēlu mērķu vadīti, lēma par neatkarīgas valsts dibināšanu.

Daudzus no mums, no mūsu radiniekiem un draugiem diemžēl tieši skārusi Covid-19 pandēmija, tāpēc šogad valsts svētkos varbūt ir grūti atrast pozitīvas izjūtas.

Tomēr, neraugoties uz pandēmiju, pilsēta turpina attīstīties. Vēl nebijuši augstus rezultātus uzrāda rūpniecība, tiek atvērti un sekmīgi attīstās arī jauni uzņēmumi. Ražošanas uzņēmumi dod darba vietas tūkstošiem ventspilnieku, un tas savukārt kompensē valsts pārstāvju vadītās Brīvostas problēmas.

Pašvaldība turpina atbalstīt seniorus – tikko pieņemts lēmums kompensēt zaudējumus, ko radījis valdības neveiksmīgais lēmums mājokļa pabalstu jomā. Un pilsētā turpinās lielāki un mazāki projekti ventspilnieku labklājības uzlabošanai: top Ventspils slimnīcas rehabilitācijas centrs, Gāliņciema sabiedriskais centrs, Piejūras brīvdabas muzeja jaunā ēka, labiekārtošanas darbi arī šogad veikti vairāk nekā 20 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos un pilsētas parkos un dārzos, kā katru gadu, tiek iestādītas tūkstošiem sīpolpuķu, lai tās priecētu mūs pavasarī.

Pabeigti Latvijā pirmā zinātnes un inovāciju centra VIZIUM ēkas būvdarbi – Inovāciju centrā jau sekmīgi strādā jaunie komersanti, bet Zinātnes centrā pilnā sparā tiek veidotas ekspozīcijas, ko paredzēts atklāt nākamā gada vasarā. Tādi attīstības projekti kā zinātnes centrs VIZIUM vairo lepnumu par savu pilsētu, īpaši tuvojoties Patriotu nedēļai.

Novēlu visiem gaišu un skaidru prātu turpmākajai rīcībai! Sargiet sevi un savus tuvākos, esiet veseli!

Priecīgus svētkus!

Cieņā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -1
    Eeeeeeeeee 18.11.2021, 18:09:02

    Aahahhahahaha!

  • -1
    reku 18.11.2021, 19:14:52

    Šitais sviss man atgādina kāda ģenerāļa uzrunu no Hašeka "Krietnā kareivja Šveika"...
    Tik vien pietrūkst,kā nobeiguma secinājums:
    "Lūk, tāpēc mums frontē ir karalauka pasts!"

  • 0
    trakais oposums 19.11.2021, 23:40:49

    Šveiks....:))) Cik daudziem tā grāmata palīdzēja krievu armijā.:)))

  • -15
    Alberts 20.11.2021, 16:03:57

    Kur rodams šis negatīvisms?????Jūs naktis pavadāt pie sūdgrāvja (Vidme),,,,,,,vai kādā pagrabā......īpatnēji personāži,,,,,,,,,,

    Aizstaigā uz domi ,ja vari piecelties,.................ne mazsvarīga īpašība, pie Jāņa un aprunājies par savu problēmu...........

  • -1
    trakais oposums 19.11.2021, 23:31:27

    Mīļie ventiņi...dārgie ventspilnieku... Vispār jau esmu jūsu darba devējs deputātu kungi dāmas . Var palūgt cienījamāku uzrunu?

  • -9
    Sigurds 22.11.2021, 14:38:23

    Vispār, trakais oposum, esi tikai viens no iedzīvotājiem, ko viņi pārstāv, ne darba devējs, protams, gadījumā ja esi ventspilnieks. Nav tā, ka Tu ar savu vienu balsi aizgāji un tieši kādu krēslā ieliki, ja vispār aizgāji un nobalsoji, līdz ar to Tev nav nekādas teikšanas par to, kā tiek uzrunāti visi pilsētas iedzīvotāji un viesi. Man šāda uzruna šķiet ļoti piemērota un cienīga!

  • 0
    trakais oposums 23.11.2021, 12:58:00

    Sigurd,man tādas pašas tiesības kā Tev kādu pamācīt. Jā, man nepatīk,kad deputāts sauc mani par mīļo vai dārgo.

  • -19
    Jojo 20.11.2021, 17:22:20

    Uzreiz var redzēt kad nav mūsu Cienījamais Lembergs mūsu pilsētā lai gan viņš zaga bet viņam un mums viss pietika tagad jauns bet labi zināms bulis pie siles ticis tiešām žēl

  • 0
    Frīdis 22.11.2021, 21:11:46

    Zagšana ir valsts noslēpums ! Izredzētie drīkst ! Un reņģēdāji lai pastāv pie ratiiem !

  • 0
    Frīdis 22.11.2021, 21:17:34

    Un mazizglītotie reņģēdāji paši piešķir īpašas liellopa tiesības uz zagšanu atsevišķām personām. It sevišķi , ja vēl viņiem pasviež , kādu kaulu apgraušanai !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: