Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu veikt grozījumus saistošajos noteikumos “Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi", kas paredz palielināt pašvaldības līdzdalību nekustamo īpašumu publiskā lietošanā esošo piegulošo teritoriju uzturēšanā.

Tiem nekustamo īpašumu īpašniekiem, kuru nekustamā īpašumu piegulošā teritorija ir lielāka par pusi no nekustamā īpašuma platības, neieskaitot veloceliņus un maģistrālos grāvjus, piegulošās teritorijas daļu, kas pārsniedz pusi no nekustamā īpašuma, uzturēšanu nodrošinās pašvaldība.

Vienlaikus tiek precizēts saistošo noteikumu punkts par īpašuma uzturēšanas atbildību – to nosakot īpašuma īpašniekam, nevis trešai personai (nomniekam), kā arī atbilstoši Administratīvā atbildības likumā noteiktajam tiek precizēta saistošajos noteikumos minētā naudas soda apmērs, aizstājot to ar naudas soda vienībām un precizējot maksimālo naudas soda atbilstoši iepriekš minētajam likumam.

Papildu šajos grozījumos apstiprinātajai līdzdalībai Ventspils valstspilsētas pašvaldība turpinās sniegt šādu atbalstu piegulošo teritoriju uzturēšanā:

  • Zāliena pļaušana apstādījumu daļai ielas sarkano līniju robežās, kas pārsniedz 6 m platumu;
  • Sagrābto un maisos salikto lapu centralizētu savākšanu;
  • Kaisāmā materiāla (smilts/sāls maisījuma) piegādi bez maksas katram nekustamā īpašuma īpašniekam, atbilstoši šo noteikumu prasībām, ja to īpašums robežojas ar ietvi;
  • Pieņem bez samaksas piegulošo teritoriju zālienu atliekas un koku lapas Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” Jēkaba ielā 47, Ventspilī;
  • Veloceliņu uzturēšanu;
  • Maģistrālo grāvju kopšanu;
  • Atvieglojumus īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas kopšanā pašvaldības sociālās palīdzības ietvaros.
Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 12.11.2021, 13:57:47

    Fufels tas viss...

  • 0
    vilis speletajs 12.11.2021, 14:38:20

    kārtējā atrunāšanās. Kur palika tie deputātu solījumi par klaušu atcelšanu?

  • -10
    Sigurds 13.11.2021, 14:19:57

    Ventspils.lv publicē kas par ko balso, un šito liešanu -opozīcija atturas par šāda lēmuma pieņemšanu. Lielie brēcēji, ka vajag atslogot iedzīvotājus.
    Var būt šis neskar visus, bet tomēr kādai daļai palīdz, te skaidri redzams, ka tiek meklēts risinājums, kā pakāpeniski šo mazināt, bet opozīcija atturas, citādi nebūs ko solīt nākamajās vēlēšanās!

  • 0
    Kriska 12.11.2021, 16:07:10

    Cik daudz tādu privatīpašumu būs? Viens ? Divi?

  • -10
    Sigurds 13.11.2021, 14:21:09

    Vai nav būtiski atbalstīt kaut mazākumu mājsaimniecību iesākumā? Kāpēc opozīcija ir tik ļoti pret ventspilniekiem?

  • -1
    nomaļnieks 13.11.2021, 12:44:27

    Ja starp ietvi un īpašumu ir 15 cm zālājs, tad jau tā vairs nav pieguļošā teritorija.

  • 0
    mernigors 13.11.2021, 16:55:30

    Valstī nepārprotami ir definēts, ka visas īpašuma formas ir ar vienādām tiesībām. Bet, izrādās, ka pieguļošās teritorijas ir tikai privātīpašumiem. Tas vien liecina, kāds sviests ir amatpersonu un deputātu galvās....

  • -6
    Sigurds 15.11.2021, 13:11:26

    Tavs ierosinājums ir, ka Tavs privātais īpašums ir pieguļošs pašvaldības ietvei un tāpēc pašvaldībai būtu tas jākopj?
    Tad tik ieplāno, ka tajā nevarēsi ne kādu puķi iestādīt, ne bērniem šūpoles iekārt, ne salātu izaudzēt.
    Tad gan būs brēkalēšana, ka tas ir Tavs īpašums un svarīgāks kā pašvaldības..vai ne?

  • 0
    trakais oposums 13.11.2021, 18:14:59

    Kad tiks atcelts nelikumīgais nekustāmā īpašuma nodoklis par vienīgo mājokli? Ietvi tīrīt es nemaz nedrīkstu. Ietve ir ceļa sastāvdaļa un bez attiecīgas apmācības un sertifikāta ceļa uzturēšanā kārtībā nedrīkst piedalīties.

  • 0
    mernigors 15.11.2021, 16:05:13

    > Sigurdam. Tāds noteikti nebija mans ieteikums( komentā vispār nav ieteikumu). Pilsētas robežās pašvaldībai nepārprotami ir jāsakopj pašai savs īpašums, nevis jāuzliek papildus nodoklis(izdevumi un darbs). Tās pasaciņas par budžetu lasot, vajag paskatīties uz tiem auto, ar ko pārvietojas amatpersonas, bet tā ir tikai aisberga redzamā daļa. Nosacījums, ka mums jākopj pieguļošā teritorija, saka, ka šie cilvēki neprot plānot budžetu....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: