Pasažieru pārvadātājs ''Ventspils reiss'' informē, ka saskaņā ar valdības lēmumu no 25. oktobra pārvadātājam vairs nebūs tiesību piemērot pašvaldības piešķirtās braukšanas maksas atlaides pilngadīgām personām (18+), kurām nav sadarbspējīga vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Minētie ierobežojumi neattiecas uz pasažieriem, kuriem pienākas valsts piešķirtie atvieglojumi, piemēram, 1. un 2.grupas invalīdiem, kā arī uz pasažieriem, kuri braukšanas maksas atlaides izmanto novada un starppilsētu autobusos. Ievērojot iepriekš minēto, Ventspils pilsētas autobusu maršrutos jaunie ierobežojumi attieksies uz visiem pilngadīgajiem pasažieriem, kuri līdz šim iegādājās mēnešbiļetes ar pašvaldības piešķirtajām atlaidēm.

Ievērojot iepriekš minēto, pasažieriem, kuri pēc 20. oktobra dosies uz Ventspils autoostu, lai iegādātos mēnešbiļeti ar atlaidi novembra mēnesim, autoostas kasē būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Tā kā Ventspilī pasažieriem, kuri ir tiesīgi saņemt braukšanas maksas atvieglojumus, mēnešbiļetes ir personalizētas, iekāpjot autobusā, sertifikātu vairs nevajadzēs uzrādīt.

Pasažieri, kuri ir iegādājušies mēnešbiļeti ar atlaidēm oktobra mēnesim, varēs to izmantot līdz mēneša beigām.

Joprojām pasažieriem paliek spēkā obligāta prasība brauciena laikā lietot sejas aizsargmaskas, iespēju robežās distancēties un samazināt sabiedriskā transporta izmantošanu līdz minimumam. Tāpat pārvadātājam jārūpējas par regulāru transportlīdzekļa dezinfekciju un salona vēdināšanu, atverot durvis un lūkas.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    Margrieta 666/7 18.10.2021, 12:50:07

    Bet kā tad ar tiem 1. un 2. grupas nespējniekiem,kuriem braukšana jau tāpat ir bezmaksas,bez kādām tur mēnešbiļetēm?
    Kā izkontrolēs tos?Vai autobusu vadītājiem būs visiem ierīces,ar ko pārbaudīt sertifikātus?Un cik laika tas aizņems?

  • -2
    Pritchetts 18.10.2021, 15:17:31

    Ļoti pareizi! bez vakcinācijas sertifikāta biļetei vajadzētu būt 5euro, un vajadzētu ļaut izkāpt/iekāpt tikai nevakcinētiem paredzētās stāvvietās, ārpus pilsētas robežas. Ar sertifikātu tad vajadzētu ļaut braukt par velti, un ar uzkodiņām

  • 0
    Ventspilsreiss 19.10.2021, 08:57:19

    Atbilde Margrietai666/7: minētie ierobežojumi neattiecas uz pasažieriem, kuriem pienākas valsts piešķirtie atvieglojumi, tajā skaitā, uz 1. un 2. grupas invalīdiem. Grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumos Nr.414 “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi” attiecas uz pašvaldības un sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējiem, kuri saņem dotācijas no pašvaldību līdzekļiem.

  • -2
    Andris Lapukoks 19.10.2021, 16:08:08

    3. Nesaprotu mīļie cilvēki kur problēma ! Divi zaķi ar vienu šāvienu – sapotējies pasargā sevi no šīs šausmīgās slimības un otrs būs tev joprojām atlaides.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: