Šodien sākas preses abonēšanas laiks nākamajam gadam, kas īpašs brīdis, protams, ir arī Ventas Balsij. Laikraksts nākamajā gadā pie saviem lasītājiem dosies citādāk un citādāks, nemainīgu saglabājot galveno uzdevumu – informēt savus lasītājus par visu aktuālāko.

Divas izmaiņas, kas mūsu lasītājam ir vissvarīgākās, skar laikraksta iznākšanas biežumu un abonēšanas izmaksas, un vismaz pirmajā mirklī nekā iepriecinoša šajā ziņā nav. Diemžēl nepieciešamības visbiežāk ir tieši tādas. No nākamā gada Ventas Balss pie lasītājiem dosies trīs reizes nedēļā – otrdienās, ceturtdienās un piektdienās –, jo šī brīža iespējas citādāk neļauj pielāgoties paredzētajām nodokļu izmaiņām. Tēriņu būs vairāk, bet tādā pašā apjomā palielināt arī savu budžetu pagaidām vēl nespējam. Bet mēs cenšamies. «Turpmāk arī radošo profesiju pārstāvji būs sociāli apdrošināti – tas ietekmēs slimošanas pabalstus, māmiņalgas, pensiju lielumu. Un tā ir laba ziņa. Lai arī daudzi publiski izteikušies, ka pandēmijas apstākļi nav īstais laiks sociālā nodokļa likumdošanas izmaiņām, iespējams, ka tieši grūtos laikos aktuālās informācijas vērtība (ne tikai cena!) pieaug,» spriež Ventas Balss valdes locekle Ilze Meiere.

Tiesa, pieaugs arī cena, kas nebija aiztikta jau ilgāku laiku – no 2022. gada viena mēneša abonēšanas maksa būs 6,90 eiro latviešu valodas izdevumam un 6,20 eiro krievu. Taču vēl tuvāko divu mēnešu laikā laikrakstu iespējams abonēt par šī brīža maksu. Tas ir, ja Ventiņu nākamajam gadam abonēsiet oktobrī un novembrī, piemēram, trīs mēnešu latviešu valodas izdevuma abonements fiziskām personām izmaksās 18,60 eiro, bet gada – 74,40 eiro. Abonējot 2022. gadam decembrī un turpmāk – attiecīgi 19,90 un 79,80. Meiere atklāj vēl kādu labo ziņu: «Esam atjaunojuši iespēju abonēt laikrakstu mūsu Reklāmas un sludinājumu nodaļā bez komisijas maksas, bet piegādi joprojām nodrošinās Latvijas Pasts.» Laikraksta lapu skaits mainīsies piektdienas izdevumam latviešu valodā, kurā, pēc lasītāju pieprasījuma, TV programma atkal būs lasāma kompakti uz vienas atsevišķas lapas.

Ventas Balss situācija nebūt nav unikāla, ko apstiprina arī Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Līcis: «Nākamais gads būs sarežģīts no dažādiem aspektiem. Pirmkārt, epidemioloģiskās situācijas dēļ, kas var patraucēt arī izdevējiem, būs izaicinājumi, kuriem būs jātiek pāri. Otrkārt, preses izdevumu cenas nākamajā gadā, visticamāk, augs. Tiek prognozēta visu resursu cenu pieaugšana, un, būdams Dobeles laikraksta izdevējs, to redzu. Iznācis jaunais Latvijas Pasta katalogs, un mēs redzam, ka tas jau ir noticis. Valdība sola preses izdevumiem samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi, bet to visu aizēno sociālā nodokļa likumdošanas izmaiņas, kas ieviesīs savas korekcijas žurnālistu un citu radošo profesiju pārstāvju apmaksas sistēmā – izdevēju izdevumi pieaugs. Abonementa cena, iznākšanas reižu skaits un avīzes biezums ir lielumi, ar kuriem izdevējs rīkojas. Protams, arī laikrakstu e-versijas, kuras gan Latvijā lielākajai daļai lasītāju ir interesantas tikai tikmēr, kamēr tās ir par velti.»

Tomēr jaunajā gadā plānotas arī citas izmaiņas kā drukātajā laikrakstā, tā ziņu portālā. Pēdējā laikā mēs jau maināmies, un mainīsimies arī turpmāk – lai visiem interesantāk un labāk! Tā droši vien nebūs gluži pavisam jauna Ventiņa, bet noteikti citādāka. Neaizmirstot par to, kā viss sākās, kā turpinājās un kas jau paveikts.

Ventas Balss kopā ar jums visos laikos un dzīves brīžos!

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -1
    krustmateflorence 01.10.2021, 11:51:37

    Novēlu jums būt pilnībā neatkarīgai un bagātai avīzei.

  • -4
    reku 01.10.2021, 13:04:12

    Neatkarīgai no cietumnieka "partijas".

  • -16
    Soross 01.10.2021, 14:32:49

    Kad es varēšu abonēt e-versiju, kuru lasīt savā Ņujorkas dzīvoklī ar skatu uz Centrālparku? Citādi pāri okeānam drukātā versija iet tik lēni, ka man vēl tagad pienāk numuri ar Lemberga preses konferenci uz vāka.

  • 0
    Skuja ,Vilis 02.10.2021, 10:34:07

    Labāk paprovēt no tā sava dzīvokļa loga saskatīt Kaziņmežu?

  • -3
    еs 01.10.2021, 18:13:46

    Kādreiz bija: https://www.ventasbalss.lv/forums/cilveki-sabiedriba/4181

  • -7
    Kļumpats 01.10.2021, 21:46:58

    Kas tu esi un ko tu par zini? Smuki kopēt vecus linkus tev sanāk, bet kaut ko sakarīgi ierakstīt arī proti?

  • 0
    tery 02.10.2021, 18:47:06

    Nedomāju, ka ar šādām metodēm panāksiet avīzes uzplaukumu. varbūt varēja pārdomāt satura stratēģijas, pilnveidot viedokļu dažādību, mēģināt ļaut avīzi abonēt arī internetā, slēdzot bezmaksas variantu, bet atstājot atstājot forumu ( tikai abonentiem). Ja godīgi, es kādus 10 gadus izlasu avīzē tikai pēdējo lappusi, jo sports un politiskās cīņas mani neinteresē, bet tas ir katrā numurā. To jau sauc par stagnāciju. Tagad gan vakcinācija tos apsteigusi, bet tā ir tēma, ko varētu pārsviest uz forumu., veikt anketēšanas u.c. lietas. Bet sadārdzinot avīzi un samazinot dienu skaitu? Tās ir beigas. Ņemot vērā, ka visa sadzīve kļūst dārgāka šobrīd, avīze jau nu nebūs tā lieta, ko vispirms izvēlēties. Jā un papīra kvalitāte ir ļoti slikta. Par to arī vērts padomāt. Un par satura izklāstu - vai tam jābūt primitīvā sarunvalodā gandrīz? Iesūnojis viss. Brīnums, ka vēl tik ilgi turējāties. Nekā personīga. Tikai viedoklis.

  • -2
    Barons (Freiherr) 02.10.2021, 19:48:29

    tery kung/kundz
    Es būs Jums opponet pa tō Papīr.
    Tō but vaidzik vel švakkak ,le varet izmantot iekš mazmājiņ,le zinat.Dōt oter Dzīv.

  • 0
    tiešām suns 02.10.2021, 20:07:00

    kamēr kāds vēl pērk lai drukā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: