Ventspilī šomēnes darbu sāks jauns šūšanas uzņēmums SIA "Textile 4U", kas ražos sieviešu apakšveļas komplektus gan pēc citu veļas ražotāju pasūtījumiem un modeļiem, gan izstrādās arī savas kolekcijas.

Jaunais uzņēmums atrodas Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatora telpās aptuveni 220 kvadrātmetru platībā. Ražošanu plānots sākt 14.martā, sākotnēji nodarbinot septiņus darbiniekus.

Jau šī gada maijā uzņēmumā nodarbināto skaits varētu sasniegt 30. Sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiāli uzņēmumam izdevies atrast un pieņemt darbā kvalificētas šuvējas, kas jau ilgāku laiku bijušas bez darba. Uzņēmums plāno apmācīt arī darbinieces, kurām ir nelielas šūšanas iemaņas, bet nav pieredzes darbā līdzīgā uzņēmumā.

Sākotnēji "Textile 4U" ražos apakšveļas komplektus pēc pazīstamā sieviešu veļas ražotāja AS "Lauma Lingerie" pasūtījumiem un modeļiem, taču paralēli izstrādās arī savas apakšveļas kolekcijas. Uzņēmums otrajā darbības gadā vēlētos panākt, ka 30% no saražotās produkcijas būtu izgatavota pēc pašu dizainera kolekcijas.

Lielāko daļu produkcijas plānots eksportēt - gan uz Krieviju, gan citām valstīm. Pašlaik turpinās sarunas par iespējām realizēt produkciju Skandināvijas valstīs. Savukārt aptuveni 20% no produkcijas tiks realizēta Baltijas valstīs. Latvijā "Textile 4U" produkcija būs nopērkama "Laumas" veikalos.

SIA "Textile 4U" reģistrēta šī gada 12.janvārī. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Priekules novadā. "Textile 4U" pamatkapitāls ir 150 latu. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Jana Ķezēna, liecina "Firmas.lv" informācija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: