Šogad pieaudzis to ventspilnieku skaits, kas nespēj tikt galā ar parādiem un kredītsaistībām un mēģina nodrošināt savu tiesisko aizsardzību, izmantojot maksātnespējas procesu.

Fizisko personu interese par maksātnespējas procesiem būtiski pieauga pagājušā gada beigās un šā gada sākumā. No 2010. gada 1. novembra stājies spēkā jauns Maksātnespējas likums un grozījumi Civilprocesa likumā, atvieglojot maksātnespējas procedūru.

 

Ventspils tiesā informēja, ka no novembra līdz februārim iesniegti septiņi fizisko personu maksātnespējas pieteikumi. Četri no tiem ir apstiprināti, divos gadījumos pieteikums noraidīts, vienā – konstatēti maksātnespējas procesa piemērošanas ierobežojumi. Maksātnespējas reģistrā līdz šim brīdim apstiprināti vairāk nekā 320 fizisko personu maksātnespējas procesi.

 

Turklāt, ja agrāk maksātnespējas procesu uzsāka pārsvarā uzņēmēji un vairāku nekustamo īpašumu attīstītāji, tad tagad starp maksātnespējīgajiem parādās arvien vairāk viena nekustamā objekta īpašnieki, kuru mēneša ienākumi ir 200–300 latu.

 

Vairāk lasiet piektdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: