Konkursa ''Digitālais maratons'' februāra kārta ''Droša interneta mēnesis'' ir noslēgusies, un Digitālā centra žūrija ir novērtējusi dalībnieku iesniegtos darbus, nosakot, kuram uzdevumu izpildē ir veicies vislabāk.

Konkurss turpinās un savas zināšanas dabaszinātņu, matemātikas un datorzinātņu jomā pārbaudīs ''Digitālā maratona'' otrās kārtas ''STEM mēneša'' dalībnieki.

Februāra mēneša kārta bija veltīta drošībai internetā, jo 9. februārī vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē tika atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena. Dalībniekiem bija tiešsaistē jāpilda mēneša tēmai veltīts erudītu tests, kā arī jāveic kāds no diviem uzdevuma variantiem - izveidot plakātu vai interaktīvu baneri, kas pastāsta par drošību internetā, vai izveidot animētu stāstu vai pamācību vietnē scratch.mit.edu par tēmu ''Viltus ziņas''.
Konkursa februāra kārtas ''Droša interneta mēnesis'' uzvarētāji:
individuālie dalībnieki vecumā no 10 līdz 13 gadiem:
Radivils Maskoļūns (Ventspils 2. pamatskola),
individuālie dalībnieki vecumā no 14 līdz 18 gadiem:
Kristers Indersons (Ventspils 2. pamatskola),
ģimenes komanda:
komanda “K3” (Braiens Kalniņš, Ventspils Pārventas pamatskola).

Pirmās kārtas katras grupas uzvarētājs balvā saņems ''FujiFilm'' momentfoto kameru. Ar uzvarētājiem Digitālais centrs sazināsies personīgi.
Šobrīd aktīvi noris konkursa otrā kārta ''STEM mēnesis'', kurā dalībniekiem jāveic trīs uzdevumi. Pirmais uzdevums tika veikts jau otrās kārtas atklāšanas dienā, kad dalībniekiem tiešsaistē bija jāpilda ''Kahoot'' tests, lai pārliecinātos, cik STEM var būt aizraujošs. Otrajā uzdevumā dalībniekiem būs jāiepazīstas ar koordinātām - pēc pamācoša video noskatīšanās, dalībniekiem jānosaka, kuras Ventspils vietas atrodas norādītajās koordinātās, kas savukārt kļūs būs pārgājiena maršrutu, kurā jāatrod QR koda uzdevumi paroles vārdu saņemšanai. Atrastie paroles vārdi būs jāizmanto trešā uzdevuma izpildē - īsa, radoša video izveide iesaistot paroles vārdus.
Konkursa marta kārta norisināsies līdz 24. martam. Gan esošie dalībnieki, gan citi interesenti aicināti pieteikties aprīļa kārtai ''Mākslas mēnesis'' un maija kārtai ''Spēļu mēnesis'' ŠEIT.
Visiem dalībniekiem pēc reģistrācijas tiks izsūtīti pieejas dati vietnei moodle.digitalaiscentrs.lv, kurā tiks publicēti katras kārtas uzdevumi. Arī veiktie uzdevumi būs jāiesniedz vietnē moodle.digitalaiscentrs.lv līdz katras kārtas pēdējai konkursa dienai.
Visu kārtu noslēgumā katras kategorijas uzvarētājs saņems balvu 50 EUR vērtībā, savukārt konkursa kopvērtējuma uzvarētājs, katrā no kategorijām saņems naudas balvu 100 EUR vērtībā. Konkursa nolikums pieejams ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: