Jau kopš pagājušās nedēļas nogales Labiekātošanas kombināta darbinieki uzsākuši pilsētas sakopšanas darbus, tīrot gan ielu brauktuves, gan ietves.

Ņemot vērā izteikti ziemīgos laika apstākļus, drošs ielu, veloceliņu un ietvju stāvoklis tika uzturēts, kaisot tehnisko sāli un smilts-sāls maisījumu. Ziemas sezonai tuvojoties noslēgumam un sniegam nokūstot, ielu un ietvju segums ir vizuāli nepievilcīgs un pelēks. Lai to labotu PSIA Ventspils labiekārtošanas kombināts uzsāka ielu sakopšanu, galvenokārt izmantojot ielu uzkopšanas komunālo tehniku, kas aprīkota ar putekļu vakuuma savācējiekārtu, kas nodrošina netīrumu pacelšanu neatkarīgi no virsmas veida un reljefa, darba procesā neveidojot putekļu mākoni. Smilšu kārta no ietvēm tiek slaucīta un savākta manuāli.

Ik dienas divas specializētās komunālās automašīnas ar vakuumiekārtām attīra Ventspils ielas no smilts un citiem netīrumiem, kas radušies ziemas sezonas laikā. Savukārt Ventspils labiekārtošanas kombināta sētnieki attīra ietves no smilts-sāls maisījuma pārpalikumiem.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -8
    (ට ̥̆ ට) 01.03.2021, 15:08:53

    Drīz sāksies lielās pavasara tīrīšanas arī piemājas teritorijās un dārzos. Lai cilvēki nesāktu dedzināt visu atrasto, vai nedod Dievs, vest uz mežu, kādas ir iespējas nodot garāžās un šķūnīšos sakrāto, piemēram, vecās riepas, kaut kādi būvniecības materiāli un sadzīves tehnika?

  • -5
    Garrote. 01.03.2021, 16:09:07

    Riepas var pietaupīt Līgovakara ugunskuram.Protams,saprātīgā daudzumā.

  • -2
    Lielais Kretīns 02.03.2021, 08:13:01

    Riepas pa brīvu var nodot atkritumu pieņemšanas punktā, bet gan jau pārējo arī tur var pa brīvu atstāt

  • -1
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 02.03.2021, 12:03:32

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” informē, ka ir dažādas iespējas apsaimniekot pavasara tīrīšanas laikā radušos atkritumus:

    1. atkritumus, kas pēc izmēra un sastāva tam ir piemēroti, var ievietot sadzīves atkritumu konteinerā un pieteikt papildu atkritumu izvešanu vai iegādāties marķētos maisus

    2. var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 vai Siguldas ielā 8a, turklāt bez maksas:
    - liela izmēra atkritumus kā mēbeles,
    - videi kaitīgos atkritumus kā plītis, ledusskapji un citus elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumus,
    - 4. gab. riepas,
    - nelielu remontdarbu laikā radušos būvniecības atkritumus (līdz 1m3; maksas pakalpojums)

    3. visa veida atkritumiem iznomāt lielgabarīta atkritumu konteinerus

    4. izmantot atkritumu savākšanas akcijas. Tuvākās - Bīstamo atkritumu savākšanas akcija martā un lielgabarīta savākšanas akcija “Nodod tuvāk mājām!” aprīlī.

  • -2
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 02.03.2021, 12:04:32

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” atgādina, ka katru gadu pavasara tīrīšanas laikā piedāvā atsevišķus pakalpojumus par pazeminātām cenām – aicinām sekot aktuālajai informācijai mājaslapā vai sociālajos tīklos.

    Sīkāka informācija:
    - e-pastā: vlk@ventspils.lv
    - pa tālr. 63626920

  • -5
    ^^—^^ 01.03.2021, 16:21:17

    Agrāk bija tās atkritumu savākšanas, kad izziņoja, kur pilsētā būs nolikts lielais konteineris, un tad varēja vest tur un izmest bez maksas. Kaut ko jau laikam arī tajos savākšanas punktos var vest.

  • 0
    Kriska 02.03.2021, 09:14:03

    L.kombinātam lūgums - notīrīt Kaiju ielu - daudz šķembu gar bortu , grūti braukt ar velosipēdu

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 02.03.2021, 13:39:58

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” informē, ka minētā iela šodien tiks sakopta. Ziemas sezonai tuvojoties noslēgumam, pakāpeniski visas pilsētas brauktuves tiks satīrītas. Pateicamies par iesaistīšanos pilsētvides sakārtošanā!

  • -5
    Soross 02.03.2021, 16:37:44

    Pavasara tīrīšana! Lielgabarīta atkritumu izvešana! Varbūt pie viena no brīvostas var izvest arī Kristovski?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: