Labklājības ministrija no 2021. gada 1. februāra līdz 2021. gada 28. februārim ir izsludinājusi iedzīvotāju balsošanu par izvirzītajiem pretendentiem konkursā ''Gada balva sociālajā darbā Latvijā 2020''. Ventspils pilsētas Sociālais dienests konkursam izvirzīja divas sociālās darbinieces, kuras aicina atbalstīt balsojot.

Iepazīties un balsot par izvirzītajiem pretendentiem var apmeklējot Labklājības ministrijas mājas lapu vai apmeklējot saiti https://www.lm.gov.lv/lv/lm-izsludina-iedzivotaju-balsosanu-konkursa-gada-balva-socialaja-darba-latvija-2020.

Nominācijā ''Labākais sociālais darbinieks publiskajā sektorā 2020'' izvirzīta Ventspils sociālās aprūpes nama ''Selga'' vecākā sociālā darbiniece darbam ar veciem cilvēkiem Lienīte Millere, savukārt nominācijā ''Labākais sociālais darbinieks nevalstiskajā un privātajā sektorā 2020'' izvirzīta odibinājuma ''Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ''Cimdiņš'''' sociālā darbiniece Anita Sūngaile.

Lienīte Millere jau 20 gadus strādā SAN ''Selga'' un ir iemīļota gan klientu, gan viņu tuvinieku un aprūpes nama darbinieku vidū. Lienīte ar patiesu taisnīgumu un atbildības sajūtu un nenogurstošu iekšējo degsmi spēj vairot pozitīvas emocijas klientos un arī kolēģos. Darba prasmes apvienojumā ar lielo darba pieredzi ir pamatkapitāls veiksmīgam uz klientu vērstam sociālajam darbam aprūpes namā.

Anita Sūngaile ir pirmais cilvēks, kurš sagaida un pieņem katru klientu: palīdz orientēties pakalpojumu klāstā, aizpildīt iesniegumu, līgumu un klienta aptaujas lapu. Anita koordinē katra speciālista darbu tā, lai palīdzība īstajā brīdī aizsniegtu katru klientu. Pateicoties Anitas radošumam, entuziasmam un uzņēmībai, Ventspilī ''Cimdiņa'' klienti ir sabiedriski aktīvi, piedalās dažādos pilsētas pasākumos, dodas pie uzņēmumiem ekskursijās un apgūst visdažādākās praktiskās iemaņas.

Konkursa mērķis ir apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē (sociālajos dienestos, to struktūrvienībās, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, nevalstiskajās organizācijās u.c. sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās, kā arī citās institūcijās, kur tiek nodrošināts sociālā darba pakalpojums), sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, pagodināt profesionālākos un atsaucīgākos sociālos darbiniekus. Popularizēt un veicināt sociālā darba attīstību, profesijas prestižu un labo praksi.
Par katru pretendentu žūrijas komisijas balsojums veidos 50% no kopējā punktu skaita un iedzīvotāju balsojums 50% no kopējā punktu skaita. Konkursa balvu saņems viens uzvarētājs ar visaugstāko punktu skaitu katrā no nominācijām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    lasma 2 11.02.2021, 19:01:24

    Tas gan labi, beidzot arī parasti cilvēki tiek nominēti. Kur vien runā par Ventspilniekiem, visi saka, Ventspilnieki ir kā viens vesels, par savējiem, interesanti, vai šajā balsojumā Ventspilnieki parādīs ka viņējās labākās par pārējām un tas atkarīgs no jums ventspilnieki, mēs Jelgavnieki atbalstam savējos .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: