Ārkārtējās situācijas laikā matu griešana svaigā gaisā mežā ir atbalstāma, trešdien valdību un tās partneru veidojošā Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēdē izteicās veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Sēdes laikā, pārrunājot epidemioloģisko situāciju un ieviestos drošības pasākumus, Pavļuts atzina, ka patlaban ir svarīgi runāt par tādu ierobežojumu pārskatīšanu, kas ļautu iedzīvotājiem realizēt pamata vajadzības, kuras sabiedrība nevar atlikt nedz psiholoģisku, nedz praktisku apsvērumu dēļ.

Vienlaikus ministrs norādīja uz sabiedrības radošu pieeju, lai epidemioloģiski droši veiktu darbības, kas ārkārtējās situācijas laikā ir liegtas, piemēram, matu griešanu, tādējādi netieši atsaucoties uz frizieres Zanes Melnaces sociālajā tīklā "Facebook" paustajā, ka viņa piedāvā safrizēt matus ārā, zem klajas debess.

"Fizēšanās mežā ir absolūti OK. Tas ir OK," izteicās Pavļuts.

Valsts policija (VP) pievērsusi uzmanību diviem gadījumiem, kad sabiedrībā zināmi cilvēki varētu būt pārkāpuši Covid-19 ierobežojumus.

Friziere Zane Melnace sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka viņu izmisums iemācījis būt radošam, tāpēc viņa piedāvājot safrizēt matus ārā, zem klajas debess. "Viss notiek šobrīd valstī atļauto drošības pasākumu ietvaros. Šajā gadījumā esmu to nedefinējusi kā pulcēšanos nepieciešamības gadījumā, kurā viens mājsaimniecības pārstāvis var satikties ar vienu citas mājsaimniecības pārstāvi," izteikusies Melnace.

Viņa skaidro, ka atbilstoši noteiktajiem ierobežojumiem, skaistumkopšanas pakalpojums uz laiku tiek pārdēvēts par "āra treniņu".

"Facebook" ievietotajā video redzams, ka friziere frizē matus Rīgas domes deputātei Ievai Brantei. "Ar šo video, kurā zem klajas debess apgriežu Ieva Brante matus, neaicinu kolēģus strādāt mežā. Ar šo video aicinu Latvijas valdību sadzirdēt mani un manus kolēģus no skaistumkopšanas! Es gribu strādāt! Oficiāli! Un tagad! Nevis pēc trīs nedēļām, diviem mēnešiem vai varbūt vēl pēc pus gada! Ilgāk gaidīt vairs nevaru, jo ikmēneša maksājumi par dzīvokli un kredītu ir jāveic tagad," norāda friziere.

Brante "Facebook" raksta, ka uz šādu soli viņu mudinājusi iekšējā pārliecība un neizpratne par valdības ierobežojumiem, kas, viņasprāt, ir haotiski un objektīvi nepamatoti. Viņa nenoliedzot Covid-19 un neapstrīdot vakcinēšanos svarīgumu un vajadzību, tomēr aicinot valdību uz pārdomātiem un loģiskiem lēmumiem.

Par Brantes un Melnaces gadījumu VP preses pārstāve Līna Kalķe apliecināja, ka policija ir saņēmusi informāciju par to, ka ārkārtējās situācijas laikā ir sniegts skaistumkopšanas pakalpojums, kas šobrīd nav atļauts. Par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu sākts administratīvais process un policija izvērtēs apstākļus.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • -7
    Latvija pāri visām! 10.02.2021, 17:30:55

    Šādi murgojumi pilnīgi iekļaujas ņirdzīgajā kovidkliķes attieksmē pret cilvēkiem.
    Atbalstu pakariņu, pavļutu un pārējo levitu turēšanu būrī meža vidū,
    lai viņi pārtrauktu psihoģiski, ekonomiski un medicīniski apdraudēt Latvijas valsti un iedzīvotājus.

  • -4
    sranskis 11.02.2021, 08:26:30

    Labāk tirgus placī vai pilsetas centrālajā laukumā, lai garāmgājēji varētu šiem mest ar puvušiem tomātiem, vecām olām...

  • -4
    Kriska 10.02.2021, 17:47:10

    Tā ir ņirgāšanos par cilvēkiem. Lielais FUI

  • -5
    Decembris 10.02.2021, 18:16:35

    Kovidkliķe jūk prātā!

  • -3
    Tulpīte 10.02.2021, 20:23:42

    Viņš taču var ņirgāties, jo viņam pasam NAV ko griezt....

  • 0
    Nif nifs 12.02.2021, 11:39:25

    :)))

  • -2
    ....... 11.02.2021, 11:01:35

    Plikpauris jau var ņirgāties...

  • -1
    Nobody 11.02.2021, 11:41:21

    Kaut kā neštīmē. Pavļuts saka, ka ir o.k., bet administratīvo lietvedību policija uzsāk.

  • -3
    Sanita Weber 11.02.2021, 23:48:40

    loti originali Pavluta kungs ... "Fizēšanās mežā ir absolūti OK. Tas ir OK," izteicās Pavļuts.
    Par Brantes un Melnaces gadījumu VP preses pārstāve Līna Kalķe apliecināja, ka policija ir saņēmusi informāciju par to, ka ārkārtējās situācijas laikā ir sniegts skaistumkopšanas pakalpojums, kas šobrīd nav atļauts. Par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu sākts administratīvais process un policija izvērtēs apstākļus.

    ????????????????????????????????????????????????????????????

    Varbut , loti ludzu , parstajiet so TEATRI .......................

    Katram sava vieta .........
    ari tev pavlut ir , cita , sava vieta............

  • -4
    Latvija pāri visām! 12.02.2021, 00:04:36

    Nevajag piemirst, ka tādi pavļuti ir vien mirstīgi ļautiņi.
    Te ar paģelņikiem ņirgājas pa cilvekiem, bet te jau krēpo asinis un kliedz...

  • -3
    Latvija pāri visām! 12.02.2021, 10:44:45

    Re - Bendžamins Rotšilds - viens no c-19 organizatoriem, jau pagalam - 16.janvārī..

  • -2
    krustmateflorence 17.02.2021, 15:44:08

    kāda problēma, izsauciet meistaru uz māju, ja protams jums ir lieki 50.euro.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: