Lai sekmētu studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valde ir pieņēmusi lēmumu par dažādu apmēra stipendiju piešķiršanu 51 studējošam sportistam uz 2020./2021. studiju gadu.

Stipendiju komisija saņēma 72 studējošo sportistu pieteikumus, no kuriem stipendija piešķirta 51 pretendentam. Starp stipendiju saņēmējiem ir arī trīs Ventspils sportisti - kērlingiste Santa Blumberga-Bērziņa, kura studē Biznesa vadības koledžā, šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Kārlis Krūzbergs, kuri studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā.

Ventspils Olimpiskās vienības, augstas klases sportistu sagatavošanas centra sportists Roberts Krūzbergs saņems stipendiju 1500 EUR apmērā, Ventspils kērlinga sporta kluba sportiste Santa Blumberga-Bērziņa 1400 EUR apmērā, bet Ventspils Augstas klases sportistu sagatavošanas centra un sporta skolas ''Spars'' sportists Kārlis Krūzbergs 500 EUR apmērā.

Stipendijas finansētas no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta līdzekļiem.

Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem piešķir kopš 2007.gada, Stipendija paredzēta stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.  

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: