Lai Ventspils Profesionālās vidusskolas vērienīgais attīstības projekts īstenotos veiksmīgi, pašvaldība palīgā norīkos savus speciālistus.

Par to vienošanos vakar noslēdza pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Profesionālās vidusskolas direktore Līga Krūtaine. Tas ir kā papildinājums iepriekš starp pašvaldību un skolu noslēgtajam līgumam par sadarbību profesionālās izglītības jautājumos, tai skaitā veidojot Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centru.

 

Kā pasākumā skaidroja Lembergs, sešu miljonu latu vērtais projekts ir ļoti nopietns un sarežģīts, tāpēc tā īstenošanai ir jāpiesaista profesionāļi. Ir ne tikai jāizprojektē un jāuzbūvē ēkas, bet nedrīkst kļūdīties arī skolas aprīkošanā ar pareizajām iekārtām un pedagogu apmācībā ar tām strādāt.

 

Pilsētas mērs uzsvēra, ka pašvaldībai attiecībā uz skolu ir divi uzstādījumi – tai ir jāsagatavo tāda līmeņa kvalificēts darbaspēks, kā to dara laba Vācijas profesionālā vidusskola. «Ir jāpanāk tāds līmenis, lai ārvalstu investoriem varam piedāvāt augsti kvalificētus speciālistus,» klāstīja Lembergs. Otrs uzstādījums – iestādei ir jākļūst par Kurzemes vadošo tālākapmācības centru pieaugušajiem. Pirmkārt, tas ļaus pieaugušajiem pārkvalificēties, kļūstot konkurētspējīgākiem. Otrkārt, tā ir iespēja piesaistīt valsts finansējumu mūsu pašu pedagogiem.

 

Jau rakstījām, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētais projekts paredz rekonstruēt esošās skolas ēkas izbūvējot piebūvi, uzbūvēt kopmītnes ar 250 vietām, kā arī modernizēt skolas aprīkojumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: