Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 23.jūlija plkst. 6.30 līdz 24.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus - divus uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Šonakt plkst. 00.28 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Dzintaru ielu Ventspilī, kur, kā liecināja saņemtā informācija, piecstāvu dzīvojamās mājas logā bija redzami dūmi.

Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī uz plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, kas radījis sadūmojumu.

Cilvēki, gatavojot ēdienu uz plīts, nereti mēdz aiziet uz citu istabu un atgulties, ātri izskriet līdz veikalam vai piesēsties pie datora, nepamanot, kā ēdiens piedeg, radot spēcīgu sadūmojumu. Labākajā gadījumā šādas rīcības sekas būs piededzis katliņš un smakojošs dzīvoklis, bet sliktākajā - mājokļa iemītnieki var saelpoties dūmus un gūt veselības problēmas. VUGD atgādina, ka ēdiena gatavošana prasa nepārtrauktu uzmanību!

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 38 izsaukumus - 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet desmit no izsaukumiem bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    sūds 24.07.2020, 20:55:55

    SENSĀCIJA!!!!!!! WOW!!!!!!! PIEDEGA PANNA!!!!!!!

    Ak dievs, jums šajā ciemat-pilsētelē tiešām ir TIK garlaicīgi, ka tās skaitās ziņas?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: