Covid-19 izraisītās krīzes ietekmē augsto tehnoloģiju uzņēmumam "HansaMatrix" pasūtījumus ir aizturējuši trīs vidēja izmēra klienti, kas veido 12% no apgrozījuma, uzņēmuma rīkotajā vebinārā teica "HansaMatrix" padomes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis.

Viņš skaidroja, ka šie klienti ir aizturējuši pasūtījumus, jo krīzes dēļ ir samazinājies pieprasījums pēc to produkcijas, taču, atjaunojoties pieprasījumam, šie klienti turpinās pasūtījumus. Osmanis gan norādīja, ka nav zināms, vai attiecīgo uzņēmumu pasūtījumi atgriezīsies iepriekšējā līmenī vai būs mazāki.

Runājot par aktuālo situāciju "HansaMatrix" darbībā, Osmanis teica, ka pašreiz situācija stabilizējas, taču vēl arvien dažādu jaunu drošības noteikumu dēļ piegādes no Āzijas ir sarežģītas, kā arī lēnākas. Vienlaikus uzņēmums sācis testēt piegādes pa dzelzceļu.

Tāpat Osmanis atzina, ka krīzes dēļ sagaida lielāku aktivitāti no jauniem klientiem. "Mēs jau esam saņēmuši pirmos pieprasījumus palielināt piegādes jaudu konkrētiem produktiem, kas tiek izmantoti cilvēku plūsmu kontrolēšanai publiskās telpās un līdzīgiem produktiem, kas ir nepieciešami jaunajā situācijā," viņš skaidroja, piebilstot, ka iespējas ir un jāskatās, kā tās izmantot.

Tajā pašā laikā Osmanis atturējās prognozēt situāciju uzņēmumā tuvākajā laikā, skaidrojot, ka vēl arvien ir daudz neskaidrību un pandēmija nav beigusies. Turklāt daudzviet pasaulē Covid-19 izplatība nav beigusies.

"Mums vēl arvien jābūt uzmanīgiem par to, ko mēs darām un kā. Esmu pārliecināts, ka pēc šīs pandēmijas globāli mainīsies piegādes ķēdes un reģionālā ražošana iegūs lielāku lomu tirgū," teica Osmanis.

Jau ziņots, "HansaMatrix" koncerns šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 5,184 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,2% mazāk nekā 2019. gada attiecīgajā periodā, kā arī koncerns cieta zaudējumus 435 145 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka faktori, kas ietekmēja ieņēmumu samazinājumu 2020. gada pirmajā ceturksnī, ir saistīti ar Covid-19 izplatību pasaulē, tostarp personāla drošības jautājumiem, traucējumiem piegādes ķēdēs un traucējumiem transporta plūsmās.

"HansaMatrix" kapitālu veido 1 829 381 akcija viena eiro nominālvērtībā. Kompānijas lielākie akcionāri ir "Macro Rīga" (34,03%), "ZGI-4 AIF" (15,06%), "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (9,95%), kā arī "FlyCap Investment Fund I AIF" (9,61%).

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: