Sākot ar 27. aprīli darbu pakāpeniski atsāk Ventspils Tehnikuma mācību kafejnīca - bistro ''Akvārijs''. Darba laiks katru darba dienu no 10 līdz 14.

Kafejnīcas apmeklētāju drošībai un ērtībām piedāvājam:

- ēdināšanu kafejnīcas telpās, nodrošinot visus ārkārtas situācijas laikā nepieciešamos piesardzības pasākumus, līdz ar to vienlaikus kafejnīcas telpās ir noteikts ierobežots apmeklētāju skaits;

- pusdienu pasūtījumi līdzņemšanai un piegādei, pasūtījumi tiek pieņemti darba dienās no 10 līdz 12;

- piegādes pasūtījumi, kas ietver dažāda veida aukstā galda uzkodas, konditorejas izstrādājumus un šašliku, pasūtījumi tiek pieņemti darba dienās no 10 līdz 18.

Pasūtīt pusdienas līdzņemšanai vai piegādes pasūtījumus var, telefoniski sazinoties ar šefpavāru Uldi Ernstonu tel. 25416463.

Ventspils Tehnikuma mācību telpas, tajā skaitā, kafejnīca un viesnīca ir piemērota personām ar kustību traucējumiem, senioriem, kā arī māmiņām ar ratiņiem.

Ventspils Tehnikuma darbības virzieni ir noteikti saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas regulējošiem normatīvajiem aktiem un sniedz profesionālās izglītības iespējas vidējās un arodizglītības programmās (gan pamatskolas, gan vidusskolas absolventi) - ēdināšanas serviss, viesmīlība, viesnīcu komercdarbība, grāmatvedība, datorsistēmas, metālapstrāde un mašīnbūve, autotransports, enerģētika, elektronika, inženierkomunikācijas, kā arī ir nodrošināta pieaugušo apmācība, kurā pieejams plašs izglītības programmu piedāvājums.

Ventspils Tehnikums nodrošina Kurzemes reģiona tautsaimniecības vajadzībām atbilstoši kvalificēta un Eiropas Savienības kopējā darba tirgus prasībām atbilstoša darbaspēka sagatavošanu.

Plašāku informāciju par Ventspils Tehnikuma mācību iespējām, piedāvājumiem un citiem jaunumiem pieejama interneta mājas lapā www.pikc.lv/lv un Ventspils Tehnikuma kontos sociālajos tīklos – “Facebook”, “Instagram”,”Twitter”.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (21)

  • 0
    KRX 24.04.2020, 14:19:27

    Un tāpēc bija jāatbrīvo darbinieki?

  • -3
    Kristīne Vāgnere 24.04.2020, 15:23:26

    Atbilde KRX un citiem, kuri vēl vēlēsies komentēt darbinieku skaita samazināšanu Ventspils Tehnikumā
    Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas situāciju, kā arī pieņemtos ierobežojumus, pilnībā tika apturēta darbība gan dienesata viesnīcā, gan ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā, darbinieki tika nodrabināti citos darbos, bet izvērtējot situāciju un sazinoties ar Izglītības un zinātnes ministriju, tika pieņemts likvidēta amata vietas un atbrīvot no darba 12 personas, visiem tiek izmaksāti normatīvajos aktos paredzētie atvaļinājuma un atlaišanas pabalsti. Mācību bistro darbu nodrošinās pedagogi, kuri vienlaikus ēdienu gatavošanas procesu filmēs, lai izmantotu kā mācību metodisko materiālu. Arī klientus apkalpos pedagogi. Ja ir vēl kādi jautājumi par darbiniekiem, ar kuriem izbeigtas darba tiesiskās attiecības vai viņiem izmaksāto atlīdzību apjomu, esmu gatava sniegt informāciju elektroniski, izmantojot elektroniskā pasta adresi - info@ventspilstehnikums.lv

  • -4
    Kristīne Vāgnere 24.04.2020, 15:24:32

    Atvainojos, ka rakstot ieviesusies drukas kļūda!

  • -4
    Persona 24.04.2020, 15:28:45

    Skolai laikam grūti!
    Paps naudu nedod un paši nopelnīt neprot!
    Pamācieties biznesu no blakus iestādes!

  • -2
    Soross 26.04.2020, 12:27:38

    Jā, mācību iestādes laikam tiek dibinātas naudas pelnīšanai, bet akciju sabiedrības - skolnieku mācīšanai? Tā to saprast?

  • -3
    Kristīne Vāgnere 24.04.2020, 15:44:10

    A.god. vai ļ.cien. Kukurūzai
    Ventspils Tehnikums ir valsts dibināta izglītības iestāde, kuras pamatuzdevums ir sniegt izglītības pakalpojumu pamatskolas un vidusskolas beidzējiem, kā arī mūžiziglītības programmās. Vienlaikus kā mācību procesa sastāvdaļa ir praktiskās mācības viesmīlības jomas programmās, kuras jaunieši apgūst gan mācību bistro, gan dienesta viesnīcā, gan citos uzņēmumos Ventspilī, gan citur Latvijā. Ventspils Tehnikums finansējumu saņem valsts budžeta dotācijas veidā atbilstoši audzēkņu skaitam, maksas ieņēmumu plānu izpildam katru gadu (bez īpašām problēmām), Ventspils pašvaldības atbalsts ir atlaide dienesta viesnīcas īrei, sporta nodarbību nodrošināšanai un atsevišķu projektu konkursos atbalstītajiem projektiem (konkursa kārtībā).
    Par mācīšanos no citiem - vienmēr esam gatavi uzklausīt padomus, reizēm ar tiem varam padalīties arī mēs :)

  • -1
    Argita 24.04.2020, 16:05:02

    A kas tad strādās tajā bistro ja tur darbinieki bija skolēni bet viņi tagad mācās attālināti??

  • -2
    Persona 24.04.2020, 16:53:13

    Skolotājas.
    Algu jau valsts maksā.
    Skolēni jau lētais darba spēks. Saņem stipendiju un to pašu valsts maksā

  • -2
    Kristīne Vāgnere 24.04.2020, 17:04:10

    A.god./ ļ.cien. Kukurūzai
    Audzēkņu darbs ir nevis lētais darba spēks, bet daļa no mācību procesa. Viens variants kā organizēt darbu - mācību laboratorijā un mācīties katram gatavot 1 porciju vai otrs variants - mācību bistro. Latvijas profesionālās izglītības iestādēs mācību process tiek organizēts abos variantos, Ventspils Tehnikuma gadījumā sarunās ar pedagogiem un mūsu skolas dibinātāju - Izglītības un zinātnes ministriju izvēlēts 2.variants.
    Stipendijas tiek maksātas saskaņā Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātam Stipendiju piešķiršanas nolikumam un audzēkņu uzrādītajām zināšanām un mācību sasniegumiem (minimālā stipendija mēnesī ir 10 eur, maksimālā 150 eur, vidējā 80 eur).

  • -5
    Persona 24.04.2020, 17:42:20

    Tā kā jums strādā skolēni, nodokļi nav jāmaksā, tad arī ēdiena cenai vajadzēja būt zemākai, kā tas bija vecajos laikos Kuldīgas ielā.
    Cilvēki zināja, ka kādreiz var gadīties nekvalitatīvi ēdieni, jo bērni tur mācījās gatavot.
    Pie jums cenas kā restorānā!
    Kristīn! Necentieties atrakstīties. Sagremojiet un norijiet to kunkuli. Tā pat jau zināms, ka Papa sistēmu nevarat izmainīt

  • -2
    Nif nifs 24.04.2020, 20:16:38

    Apžēliņ, nu gan žults nāk pa ausīm ārā! Tur patiešām bija krietni lētāk, nekā citur!

  • -3
    Kristīne Vāgnere 24.04.2020, 18:03:13

    A.god./l.cien.Kukurūzai
    Šobrīd neatrakstos vai necenšos atrakstīties, bet sarunājos ar zinošu cilvēku, ir tikai pāris nianses, kuras, iespējams, nezināt, tāpēc ar patiesu prieku padalos ar informāciju :)
    Viena no neprecizitātēm ir attiecībā uz nodokļiem - mēs maksājam pilnīgi visus nodokļus neatkarīgi no tā, kurš strādā vai mācās VT, otrkārt, konkrētā ēdiena pārdošanas cenu veido gan algas daļa, gan produktu izmaksas, gan citas izmaksas, kas saistītas ar elektrības un ūdens patēriņu. Bet katrs var izvēlēties apmeklēt vai neapmeklēt kontrēto ēdināšanas uzņēmumu, arī Jums ir brīva iespēja mācību bistro un kafejnīcu ignorēt.
    Par kurkuļiem un sistēmām nevaru komentēt, iespējams, esat zinošāks vai zinošāka! :)

  • -1
    Alla 24.04.2020, 19:36:43

    Cenas Tehnikumā nu tiešām nav kā restorānā (Kukurūza varbūt salīdzina ar ātro ieskrietuvi McDonalds, kas arī sevi dēvē par restorānu).
    Esmu Tehnikumā ēdusi robežās no 0,81 eur līdz ~ 3 eur, un tās nu tiešām nav nekādas restorānu cenas. Pie tam - ir tiešām garšīgi.

    Pie tam - vismaz pirms covid Tehnikumam bija arī restorāns - ja ir laiks garākam pusdienlaikam - tiešām iesaku. Paēst robežās no 2-4 eur, plus ar Tevi apietas, kā īstā restorānā. Tiešām lieliski, ka bērni var mācīties īstā vidē, nevis tikai grāmatās.

  • -3
    Pilsēta 24.04.2020, 20:06:23

    Tikai viens jautājums - priekš kam?
    Lai būtu pamatojums maksāt algu?
    Daram darīšanas pēc?
    Produkti tiks pirkti par valsts naudu vai arī slepeniem tehnikuma uzkrājumiem?

  • -2
    Nif nifs 24.04.2020, 20:19:49

    Produktu izmaksas tak iekļauj ēdiena cenă

  • -2
    Kristīne Vāgnere 24.04.2020, 20:57:21

    A.god./Ļ.cien. Pilsētai
    Atbildot uz jautājumu - priekš kam? - jau rakstīju, ka mācību bistro ir mācību procesa daļa, kad jaunieši pedagogu vadībā mācās gatavot ēdienu. Ir variants šo ēdienu jauniešiem apēst pašiem (ja katrs gatavo 1 porciju). Mūsu pieņemtais lēmums bija par labu mācību procesam, kad jaunieši darbojas reālai darba videi pielāgotos apstākļos un apkalpo reālus klientus. Šo īpaši kvalifikācijas eksāmenu laikā uzteic eksāmenu komisijas, kurās ir tikai reālu ēdināšanas uzņēmumu šefpavāri vai darbinieki (arī no Ventspils).
    Pārtikas produktus piegādā atklātā iepirkumu procedūrā uzvarējuši piegādātāji, ar kuru sarakstu var iepazīties Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā www.iub.gov.lv sadaļā konkursa rezultāti.

  • -2
    Jānis Kalniņš 25.04.2020, 00:02:21

    Cien Vāgneres kundze,
    patiesi apbrīnoju Jūsu pacietību, atbildot mūžīgi neapmierinātajiem! Visu cieņu!
    Senāk Kuldīgas ielā bieži pusdienoju, nekad nebija nekvalitatīvs ēdiens! Jaunajā ēkā neesmu bijis pusdienās, bet pie pirmās izdevības noteikti aiziešu. Lai Jums izdodas tikt pāri visām šīm pārejošajām grūtībām!

  • -1
    Pipars 25.04.2020, 10:24:52

    Jā gan,Kristīne ir malacis!
    Tieši un konkrēti atbild par visiem tehnikuma jautājumiem publiskā vidē!
    Ļoti daudziem iestāžu darbiniekiem vajadzētu no viņas mācīties komunikāciju pec būtibas!
    Ļoti bieži daudzi uz iedzīvotāju jautājumiem atrakstās formāli,pat neizprotot jautājumu!

  • -2
    Argita 25.04.2020, 02:02:55

    Tā arī nesaņēmu atbildi uz savu jautājumu!! KAS TAD TUR STRĀDĀS JA SKOLĒNI MĀCĀS ATTĀLINĀTI UN ŠOGAD KLĀTIENĒ VAIRS NEMĀCĪSIES??

  • -2
    Kristīne Vāgnere 25.04.2020, 02:25:17

    A.god.Agris50,
    Jau pirmajā komentārā, kurā atbildu uz a.god./ļ.cien. KRX jautājumu vairāk kā pirms 10 stundām, minēju, ka strādās pedagogi, ēdiena gatavošanas procesu daļēji filmējot, lai izmantotu kā mācību metodisko materiālu, īpaši šobrīd, kad jaunieši mācās attālināti. Arī iepriekš strādāja skolotāji kopā ar jauniešiem, kuri praktiskajās mācībās apguva mācību plānos un praktiskajās mācībās paredzētos uzdevumus. Vienlaikus bija nodarbināti arī daži citi darbinieki, piemēram, virtuves strādniece un 2 viesmīļi (darbam pie kases), ar kuriem šobrīd ir izbeigtas darba tiesiskās attiecības.

  • 0
    krustmateflorence 25.04.2020, 15:20:15

    Lai nu izmācās pa kārtīgiem sava aroda meistariem, un darbs lai ir augstas kategorijas restorānos.
    Stipendija gan ļoti,ļoti ļoti zema, jauni cilvēki un viņiem vajadzību daudz, cik izmaksā sevi sakopt atbilstoši augstākajam līmenim , es zinu pati , bet ko var daudz gribēt, ja valstij -caurums makā.
    Mīliet un dariet savu darbu no visas sirds, un jums noteikti paveiksies.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: