Valdība tuvākajā laikā lems par brīvpusdienu finansējuma 1.- 4. klašu skolēniem novirzīšanu attālinātai ēdināšanai, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) rīkotajā videokonferencē sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Ministrs uzsvēra, ka arī attālinātās mācīšanās laikā ir svarīgi nodrošināt bērnus ar siltām pusdienām. "Kopā ar izglītības un zinātnes ministri meklēsim labāko risinājumu, kā pašvaldībām nodrošināt valsts novirzīto finansējumu 1.-4. klašu skolēnu attālinātai ēdināšanai," sacīja Reirs.

Viņš pašvaldības aicināja pusdienām paredzēto finansējumu neizmaksāt dāvanu kartēs, jo nav iespējams izkontrolēt, kādas preces tiks pirktas. "Kāds varbūt nopirks smaržas, rotaļlietas vai košļenes, bet tik ļoti nepieciešamais siltais ēdiens izpaliks," ieteica Reirs.

Vairākas Latvijas pašvaldības jau šonedēļ maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērnus nodrošina ar siltām pusdienām.

Kā vēstīts, lai mazinātu Covid-19 izplatību, Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija līdz 14. aprīlim, kuras laikā Latvijas izglītības iestādēs mācības notiek attālināti.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Margrieta012 27.03.2020, 12:52:44

    Attālināta ēdināšana-nu gan nosaukums izdomāts!!!
    Es mēģināju tā ilgāk skatīties uz bildi pie šī paša raksta.
    Ticiet man,vēders pilnāks nekļuva,taisni otrādi.

  • 0
    krustmateflorence 29.03.2020, 13:45:16

    ir tāda filma-stulbs un vēl stulbāks, te tas pats... .

  • 0
    Hmm...... 30.03.2020, 19:55:42

    Kā tad tas ira? Ja visi ies uz loču ielu ēst vai stāvēt rindā pēc ēdamo viņi jau nestrādā 8 stundas.... Cik es zinu 2 st. Pulcēšanās tur būs liela diez vai tur kāds ies tagat un pašvaldībai paliks vairāk. Jo ar kartiņām viņi vairāk iztērēsies.... Jo vecāki nepirks bērnam, bet paši sev, jo kāpēc vecākiem barot savus bērnus, valsts baro mūsu bērnus ar 11 eiro mēnesī..... Lai ēd tik paši tos makaronu zupiņas kas tiek izsniegts mājās. Pati varu nopirkt pa 16 centiem un maizi pa 36 centi un dese kas kg maksas 1,40 ja nemaldos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: